Nissan Hyper Tourer: de toekomst van gezellig reizen

Nissan blijft de mobiliteit van de toekomst verkennen met zijn 'Hyper'-conceptcars. Na de sportieve crossover Hyper Urban en de stoere Hyper Adventure, is hier nu de gezinsvriendelijke Hyper Tourer.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 oktober 2023
  • Toekomst

Het autosalon van Tokyo lijkt zijn reputatie waar te maken in 2023. Dat betekent een heleboel nieuwe concepts met een spectaculaire look op de beursvloer. Naast conceptcars van Lexus, Honda, en Suzuki, net als twee exemplaren van Toyota én van Daihatsu, heeft Nissan ook een hele reeks studiemodellen klaargestoomd voor het salon. Het merk heeft namelijk besloten om zijn thuismatch te spelen op de Japan Mobility Show 2023 met een reeks elektrische 'Hyper'-conceptcars. Na de Hyper Urban, een sportieve crossover met vleugeldeuren, en de Hyper Adventure, een SUV die klaar is voor elk avontuur op het terrein, is dit nu de Hyper Tourer. Zijn rol? De toekomst schetsen van reizen met het gezin à la Nissan.

Elektrisch minibusje

Deze volledig elektrische minibus is volgens het Japanse merk bedoeld om "de band tussen mensen te onderhouden en versterken terwijl ze samen reizen".

Het concept combineert de principes van omotenashi (de traditionele Japanse gastvrijheid) met autonomie rijtechnologie om te transformeren tot een gezellige cocon voor alle inzittenden, inclusief de bestuurder, tijdens roadtrips.

Artificiële intelligentie

Nissan zegt ook dat het een innovatief kunstmatig intellgentiesysteem heeft bedacht voor zijn mobiele loungeconcept. Het kan de biometrische kenmerken van passagiers in het oog houden, waaronder hun hersengolven, hun hartslag, ademhaling, maar ook hun zweetniveau om automatisch de juiste muziek te selecteren voor de stemming aan boord en om de omgevingsverlichting en -temperatuur aan te passen aan het optimale niveau.

Deze conceptcar dient tenslotte vooral om te laten zien dat Nissan ook geïnteresseerd is in het bloeiende segment van de luxueuze elektrische minibusjes, waarin recent onder meer de Zeekr 009, Volvo EM90 en Maxus Mifa 9 zijn bijgekomen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km