Officieel: dit is de nieuwe Renault Captur

Renault vernieuwt zijn kleine SUV. Die wordt flink groter en komt er ook als plug-inhybride.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 03 juli 2019
  • Lancering

Officieel: dit is de nieuwe Renault Captur

De markt van de compacte SUV’s draait op volle toeren. Er zijn heel wat modellen die om de aandacht van de consument schreeuwen. Zo ook een van de pioniers, de Renault Captur, die nu vernieuwd wordt. De Captur wordt groter: hij wordt 11 centimeter langer en is nu 4,23 meter lang. Dat is hetzelfde formaat als de VW T-Roc. De nieuwe Peugeot 2008 is nog groter (4,30 meter), maar de Captur heeft een joker: hij beschikt nog steeds over een verschuifbare achterbank, waardoor het koffervolume varieert tot 530 liter met de achterbank rechtop.

Officieel: dit is de nieuwe Renault Captur

Clio-sfeer

Vooraan zien we een dashboard dat zijn inspiratie haalt bij de nieuwe Clio, met een verticaal tabletscherm dat tot 9,3 duim groot is. De klassieke tellers achter het stuur worden vervangen door een multifunctioneel scherm, dat 7 tot 10 duim groot is en waarop de navigatiekaart groot kan worden weergegeven. Het infotainmentsysteem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Officieel: dit is de nieuwe Renault Captur

Benzine, diesel en plug-inhybride

Het motoraanbod van de Captur is uitgebreid. Het begint met de 1.0 driecilinder turbobenzine van 100 pk, die alleen gekoppeld is aan een manuele vijfbak. Dan is er de 1.3 turbobenzine van 130 pk (manuele zesbak of versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten) en 155 pk (dubbele koppeling). Er is ook een dieselmotor: de 1.5 dCi van 115 pk, met manuele zesbak of versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten. De nieuwe Captur komt er ook als oplaadbare plug-inhybride, die een 1.6 benzinemotor en elektromotor combineert. Die laatste wordt gevoed door een batterij van 9,8 kWh. Het vermogen vertelt Renault nog niet, wel het rijbereik: 45 kilometer in elektrische modus. De nieuwe Captur wordt eind dit jaar gelanceerd, maar prijzen zijn nog niet bekend.

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km