Ook de Toyota Corolla Cross op waterstof!

De autobouwer heeft een driecilinder turbo die draait op waterstof en de tanks van de Mirai ingebouwd in één van zijn SUV’s.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 december 2022
  • Elektrisch
  • 2.149 weergaven

De Japanse autobouwer blijft zijn waterstoftechnologie ontwikkelen op alle fronten. Na de Mirai, de GR Yaris en meer recent de Hilux, is het nu de beurt aan de populaire Corolla Cross om te testen met deze energiebron. De Corolla Cross H2 Concept bevindt zich nog in de testfase en start binnenkort met wintertests in het noorden van Japan.

GR-motor en tanks uit de Mirai 

Deze Toyota Corolla Cross H2 Concept maakt gebruik van een combinatie van de 1,6-liter driecilinder turbomotor van de voor de motorsportwereld ontwikkelde Corolla GR op waterstof en de tanks van de Mirai. Maakt dat van deze SUV een Corolla Cross GR? Zo ver durven we niet gaan, vooral omdat het gaat om een concept car die nog niet productierijp is...

Half-en-half

Volgens Toyota houdt deze waterstof-aangedreven Corolla Cross het midden tussen een concept en een productievoertuig. Maar zelfs als dit voertuig ooit productieklaar zou zijn, is dat geen garantie dat deze SUV op waterstof ook ooit echt aan het grote publiek zal worden aangeboden... Maar één ding is duidelijk: Toyota gelooft in waterstof!


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km