Polestar 3: afspraak in oktober!

De SUV van Polestar belooft heel wat moois met zijn twee motoren, een rijbereik van 600 km en autonoom rijden op de snelweg!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 juni 2022
  • Toekomst

Polestar toont voor het eerst zijn ‘3’ SUV zonder camouflage, met een profielfoto van de auto. Veel meer komen we niet te weten door die foto… Gelukkig geeft Thomas Ingenrathe, de CEO van het luxemerk, wat extra tips over de wagen: "Met dit luxueus 'high-end' elektrische voertuig brengen we de 'Sport' terug in de SUV." Om dat te doen weten we alleen dat hij twee elektromotoren zal hebben.

Hij zal ver geraken, en dat in zijn eentje

Het in de VS en China gebouwde model lijkt hij aanzienlijk groter dan de '2'. Polestar wil ook dat hij ver geraakt, dankzij een rijbereik van meer dan 600 km, zonder daarbij de capaciteit van de batterij prijs te geven. Hij zal die afstand ook in zijn eentje kunnen afleggen, dankzij autonoom rijden op snelwegen. Een functie die mogelijk wordt door een LiDAR-sensor van Luminar te combineren met de rekenkracht van NVIDIA.

Meer vanaf oktober 

Afspraak in oktober om hem vanuit alle hoeken te ontdekken, in afwachting van de productiestart volgend jaar. En dat is nog niet alles, want Polestar heeft al afspraken gemaakt voor de komende drie jaar. De autobouwer zal immers 3 jaar lang elk jaar één nieuwe auto onthullen, met als doel de verkoop te vertienvoudigen tegen het eind van 2025! Van 29.000 naar 290.000 stuks! Ze hebben nog veel werk voor de boeg…


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km