Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Tijdens de Automotive eMotion Summit van Febiac konden we de Polestar 4 SUV-coupé ontdekken, die voor het eerst in België wordt voorgesteld.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 februari 2024
  • Divers

Ondanks zijn nummer 4, zit de nieuwste creatie van Polestar in werkelijkheid tussen de huidige berline 2 en de grote SUV 3 in. Hij ziet er wat dynamischer uit dan die eerste, maar is wel 24 cm langer, 15 cm breder en 6 cm hoger dan het ‘instapmodel’ van Polestar. Zijn tweedelige lichtsignatuur doet dan weer denken aan die van de 3. Maar het meest opmerkelijke aan de Polestar 4 is natuurlijk zijn achterklep zonder achterruit!Geen achterruit, wel veel ruimte

Die volle achterklep is echter niet zo hinderlijk als je eenmaal bent ingestapt, of toch niet als je achterin zit. Dankzij het grote panoramadak dat (optioneel) elektrochromatisch kan worden gemaakt en dus verduisterd kan worden met een druk op de knop, maar ook dankzij zijn wielbasis van 3 m, voel je je allerminst ingesloten op de achterbank. Integendeel, want de knie- en hoofdruimte zijn simpelweg royaal! Alleen jammer dat de hoge bodem het niet mogelijk maakt om je voeten onder de voorzetel te schuiven. De koffer van de Polestar 4 is ook groot genoeg, met een volume van 526 tot 1.536 liter. Een tweede laadruimte van 15 liter, net groot genoeg om een Type 2-laadkabel weg te steken, is aanwezig onder de motorkap.Groot horizontaal scherm

Vooraan zijn de materialen en afwerking van een goede kwaliteit en in lijn met wat we al eerder hebben gezien in de andere modellen van het merk. Wat wel anders is dan in de andere Polestars, is zijn centrale scherm van 15,4 inch, dat in dit geval horizontaal is geplaatst. Het wordt wel nog steeds aangedreven door Google en lijkt net zo reactief en gemakkelijk in gebruik als het display in de Polestar 2. Tenslotte is er nog een digitaal instrumentenpaneel, met een minimalistische look en een formaat van 10,2 inch, bijgestaan door een optioneel head-up display van 14,7 inch.Tot 400 kW (544 pk) en 686 Nm of 610 km autonomie

Er zijn momenteel twee versies beschikbaar van de Polestar 4, allebei uitgerust met een batterij van 100 kWh. Met zijn enkele motor op de achteras beschikt de Long Range Single Motor over 200 kW (272 pk) en 343 Nm, om in 7,1 seconden naar 100 km/u te kunnen sprinten. Deze versie is beschikbaar vanaf 64.800 euro en haalt tot 610 km autonomie. De Long Range Dual Motor heeft dan weer een vanafprijs van 72.800 euro en ontwikkelt 400 kW (544 pk) en 686 Nm koppel! Deze dubbel zo krachtige versie kan dan ook in amper 3,8 seconden van 0-100 km/u sprinten, waarmee dit de snelste Polestar tot nu toe is! Je offert er wel wat rijbereik voor op, want de Dual Motor haalt maximaal 580 km. De 400 V-architectuur van de batterij staat een maximaal laadvermogen van 200 kW toe, waarmee je van 10 tot 80% kan snelladen in een halfuur.

Goede eerste indruk die in augustus wordt bevestigd?

Het nieuwste model van Polestar maakt in ieder geval indruk, en dat zowel op papier als in het echt. Het valt nog te bezien of deze goede eerste indruk wordt bevestigd wanneer we eindelijk achter het stuur kruipen. We hopen dat deze eerste test rond augustus kan doorgaan, wanneer de eerste exemplaren in Europa worden geleverd.Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km