Elektrische Porsche Macan: 100 kWh, meer dan 600 pk en 1.000 Nm!

Voor zijn officiële onthulling deelt Porsche al heel wat technische details van zijn aanstaande elektrische Macan SUV, inclusief de grootte van zijn batterij en zijn vermogen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 december 2023

Zoals wel vaker deelt Porsche al wat technische informatie nog voor de officiële presentatie van een nieuw model. En hoewel we al wisten dat de toekomstige elektrische Macan op het PPE-platform (Premium Platform Electric) zal staan, dat samen met Audi is ontwikkeld, leren we vandaag dat het model tot twee elektromotoren krijgt met maximaal 450 kW (612 pk) en meer dan 1.000 Nm koppel.

Grote batterij en supersnel laden voor de Porsche Macan EV

Alle varianten van de elektrische Macan krijgen dezelfde batterij van 100 kWh, die op een spanning van 800 V werkt. Het resultaat is een maximaal laadvermogen tot 11 kW bij wisselstroom en tot zelfs 270 kW aan een snellader op gelijkstroom. Daarmee zou je de batterij van 10 tot 80 procent kunnen bijladen in 22 minuten. Porsche heeft ook een 'bank charging'-systeem ontwikkeld dat de batterij virtueel verdeelt in twee units van elk 400 V om ze parallel en dus sneller te kunnen opladen aan een minder krachtige laadpaal. Laden kan trouwens net als bij de Taycan aan beide kanten van de wagen, maar in dit geval aan de zijpanelen achteraan. De twee laadpoorten zijn geschikt voor een gewone laadpaal met wisselstroom, maar enkel aan de linkerkant krijg je een CCS-snellaadpoort.


Wendbaar en dynamisch?

De elektrische Porsche Macan zou ook erg wendbaar moeten zijn dankzij meesturende achterwielen die een stuurhoek tot 5 graden kunnen bereiken. En met een gewichtsverdeling van 48% op de vooras en 52% op de achteras, samen met een elektronisch sperdifferentieel achteraan het het Porsche Torque Vectoring Plus-systeem op de topversies, zou het ook niet aan rijdynamiek moeten ontbreken op dit nieuwe model!

Digitale omgeving vanaf 2024

Net als in de nieuwe Cayenne en Panamera zal het interieur van de elektrische Macan tot drie schermen tellen. Zijn digitale instrumentenpaneel meet 12,6 inch, terwijl het centrale aanraakscherm 10,9 inch groot is, net als het derde schermpaneel voor de passagier. Dat scherm krijgt ook een speciale folie die voorkomt dat de bestuurder kan meekijken tijdens het rijden, wat betekent dat de passagier ook naar video's kan kijken tijdens het rijden. Het digitale geheel wordt vervolledigd door een head-up display dat overeen zou komen met een scherm van 87 inch, inclusief augmented reality-functies. Porsche is duidelijk niet gierig met informatie over de toekomstige volledig elektrische Macan! De constructeur heeft zelfs al aangekondigd dat de eerste exemplaren al in 2024 worden geleverd.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km