Primeur: voortaan Waze rechtstreeks in nieuwe Renault-modellen

Bij het nieuwe infotainmentsysteem van het Franse merk moet je niet langer Android Auto of Apple Carplay gebruiken om te kunnen genieten van de navigatie met live verkeer van Waze.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 december 2022
  • Divers
  • 1.896 weergaven

Als je nieuwe Renault Austral of Megane E-Tech uitgerust is met het OpenR Link multimediasysteem dat het Franse merk ontwikkelde in samenwerking met Google, dan zal je voortaan nog makkelijker files kunnen vermijden. Renault is namelijk het eerste automerk dat de navigatie-app Waze, die rekening houdt met de live verkeerssituatie, rechtstreeks in zijn multimediasysteem aanbiedt.

Ook zonder smartphone

Je kan Waze vandaag ook al gebruiken op het infotainmentscherm van je auto, als die uitgerust is met Android Auto of Apple Carplay. Door Waze rechtstreeks te integreren in het Google-systeem van de Austral en de Megane E-Tech, zorgt Renault ervoor dat je die connectie niet langer moet gebruiken om te genieten van Waze, en dus ook makkelijker de andere functionaliteiten van het eigen systeem kan gebruiken.

Rij je met één van de modellen met het OpenR Link multimdiasysteem en wil je Waze rechtstreeks op het grote scherm? Dan kan je de app installeren via de Google Play applicatie in je auto of via de ‘My Renault’ app. Je kan dan je bestaande Waze accountgegevens gebruiken of een nieuwe account aanmaken.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Renault.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km