Primeur: voortaan Waze rechtstreeks in nieuwe Renault-modellen

Bij het nieuwe infotainmentsysteem van het Franse merk moet je niet langer Android Auto of Apple Carplay gebruiken om te kunnen genieten van de navigatie met live verkeer van Waze.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 december 2022
  • Divers

Als je nieuwe Renault Austral of Megane E-Tech uitgerust is met het OpenR Link multimediasysteem dat het Franse merk ontwikkelde in samenwerking met Google, dan zal je voortaan nog makkelijker files kunnen vermijden. Renault is namelijk het eerste automerk dat de navigatie-app Waze, die rekening houdt met de live verkeerssituatie, rechtstreeks in zijn multimediasysteem aanbiedt.

Ook zonder smartphone

Je kan Waze vandaag ook al gebruiken op het infotainmentscherm van je auto, als die uitgerust is met Android Auto of Apple Carplay. Door Waze rechtstreeks te integreren in het Google-systeem van de Austral en de Megane E-Tech, zorgt Renault ervoor dat je die connectie niet langer moet gebruiken om te genieten van Waze, en dus ook makkelijker de andere functionaliteiten van het eigen systeem kan gebruiken.

Rij je met één van de modellen met het OpenR Link multimdiasysteem en wil je Waze rechtstreeks op het grote scherm? Dan kan je de app installeren via de Google Play applicatie in je auto of via de ‘My Renault’ app. Je kan dan je bestaande Waze accountgegevens gebruiken of een nieuwe account aanmaken.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Renault.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fiat Panda wordt Pandina

Fiat Panda wordt Pandina

De huidige Fiat Panda wordt de Pandina, om te vieren dat het model nog tot 2027 wordt geproduceerd in Italië.

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Na ‘La Rose Noire’ van vorig jaar is hier nu de Rolls-Royce Arcadia Droptail, een van de vier ultraluxueuze cabrio’s met een prijs van meer dan 20 miljoen euro!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

De vierde generatie Dacia Sandero komt tussen 2027 en 2028 en krijgt zowel een versie met verbrandingsmotor als een volledig elektrische variant!

Bugatti: van W16 naar V16!

Bugatti: van W16 naar V16!

De volgende hypercar van Bugatti krijgt een V16, en zal in juni 2024 uit de ateliers van Molsheim rollen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km