Renault Austral: de vervanger van de Kadjar verandert van naam

De Renault Austral wordt in de lente van 2022 onthuld en zal de huidige generatie van de Kadjar SUV aflossen

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 december 2021
  • Toekomst

Renault verwelkomt in de lente van 2022 een nieuw lid in zijn nieuwe SUV-familie. Na de Arkana, een SUV coupé die we onlangs konden ontdekken, en de nieuwe generatie van de elektrische Mégane die eerder neigt naar de wereld van de cross-overs en binnenkort op de weg te zien zal zijn, zullen we in de lente van volgend jaar officieel deze 4,51 m lange SUV kunnen ontdekken die de huidige Kadjar moet aflossen.

Rekening houdend met het beperkte succes van de Kadjar in vergelijking met de zwaargewichten in het segment, zoals de Franse Peugeot 3008 of de Duitse Volkswagen Tiguan, besliste Renault om deze pagina van zijn geschiedenis om te draaien en een nieuw hoofdstuk te starten onder de naam Austral. Een toekomstig model dat op dezelfde basis gebouwd zal worden als de nieuwe Nissan Qashqai. 

Moest je je afvragen vanwaar de naam komt: Austral vindt zijn oorsprong in het Latijnse Australis en “doet denken aan de kleuren en de warmte van het Zuidelijk halfrond. Het is een naam die uitnodigt om te reizen en perfect is voor een SUV. Hij klinkt harmonieus, evenwichtig en is voor iedereen makkelijk om uit te spreken, en tegelijkertijd internationaal,” zegt Sylvia Dos Santos, die bij de wereldwijde marketingafdeling van Renault verantwoordelijk is voor de namenstrategie van het merk.  


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi lijft designchef Land Rover in

Audi lijft designchef Land Rover in

Massimo Frascella wordt verantwoordelijk voor de styling van de toekomstige modellen van het merk met de vier ringen.

Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia wil zijn Spring niet laten inhalen door de nieuwe 'betaalbare' elektrische stadswagens. Maar is een uiterlijke make-over genoeg om hem 'in' te houden zonder technische evoluties?

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Tijdens de Automotive eMotion Summit van Febiac konden we de Polestar 4 SUV-coupé ontdekken, die voor het eerst in België wordt voorgesteld.

Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

De VZ is amper te onderscheiden van de andere Cupra Borns, maar hij geniet wel van 240 kW (325 pk) en 545 Nm, met een aangepast chassis om hem nog sportiever te maken!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km