Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Na ‘La Rose Noire’ van vorig jaar is hier nu de Rolls-Royce Arcadia Droptail, een van de vier ultraluxueuze cabrio’s met een prijs van meer dan 20 miljoen euro!

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 01 maart 2024
  • Lancering

Vorige zomer stelde Rolls-Royce de Droptail voor, een reeks van amper vier hyperexclusieve cabrio’s op basis van de Ghost, waarbij elk exemplaar volledig naar de smaak van de eigenaar wordt aangekleed. Het eerste voorbeeld dat we te zien kregen was ‘La Rose Noire’, een zwart-rode Droptail met een modernistische stijl. Vandaag is hier nu de Arcadia, een Droptail die ons meer doet denken aan een luxespeedboot en die volgens Rolls-Royce de ultieme uitdrukking van rust moet voorstellen.

Natuurlijke zen

De Droptails maken deel uit van de Coachbuilt-afdeling van Rolls-Royce, die nog verder gaat dan de al extreem uitgebrede ‘Bespoke’-personalisatiemogelijkheden die je krijgt bij de ‘gewone’ modellen. In het geval van de Arcadia betekent dat een model dat zijn inspiratie haalt bij de Sky Gardens van Singapore, Indonesië en Vietnam, en de Britse ‘Biomimetic’-architectuur, met design geïnspireerd op organische vormen en materialen.

233 stukken santoshout

Om maar te zeggen dat er veel hout aanwezig is in de Arcadia Droptail. De klant bracht zelf voorbeelden van architectuur, woningen en klassieke wagens mee naar de experts van het merk van hoe hij zijn hout er wou laten uitzien. Uiteindelijk koos Rolls-Royce voor santoshout, waar het merk vervolgens 8.000 uur aan ontwikkelingstijd instak om de 233 stukken hout klaar te krijgen voor plaatsing. En we moeten toegeven dat het er verbluffend uitziet, zeker in contrast met het lichte leer op de zetels, het dashboard en de middenconsole. 

Ook het koetswerk is gelakt in het wit, maar dan verrijkt met stukjes aluminium en glas om de glans extra diepte te geven. Voor de contrastkleur koos de klant voor een donkergrijze lak, die op de motorkap en onderaan het koetswerk wordt gebruikt. 

Meest complexe horloge ooit

Maar het zit hem natuurlijk ook in de details, en zoals steeds in een Rolls-Royce is het horloge op het dashboard een van de meest bijzondere details in de Arcadia Droptail. Volgens het Britse merk is het zomaar even het meest complexe klokje dat Rolls-Royce ooit heeft gemaakt, met twee jaar ontwikkelingstijd en nog eens vijf maanden om het klokje uit naakt metaal met 119 facetten in elkaar te steken – een ode aan het 119-jarige bestaan van Rolls-Royce in 2023. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Om maar te zeggen dat je toch nog wat waar voor je meer dan 20 miljoen euro krijgt bij de Coachbuilt-afdeling bij Rolls...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km