Salon van Genève 2022 gaat dan toch niet door…

Om economische en gezondheidsredenen gaat de Zwitserse beurs niet door. De organisatie heeft beslist om het salon opnieuw naar volgend jaar uit te stellen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 oktober 2021
  • Sector

Wie herinnert zich nog het Salon van Genève? Die Zwitserse beurs waar elk jaar de meest prestigieuze merken uit de autowereld naartoe kwamen? Als het allemaal wat vaag lijkt, is dat niet abnormaal, want de laatste editie vond plaats in 2019. De twee salons die daarna hadden moeten komen zijn afgelast door de Covid-19-pandemie. En dat is helaas ook komend jaar het geval.

Nog steeds onzekere voorwaarden

Ondanks de huidige gezondheidsvoorschriften zijn de voorwaarden nog steeds niet ideaal voor het organiseren van dit soort evenementen. Maar dat is niet het enige, want zelfs de constructeurs lijken te twijfelen om naar Zwitserland af te zakken. Zo was de volledige Stellantisgroep niet van plan om te komen, terwijl BMW en Mercedes nog twijfelden.

Onderdelencrisis als laatste druppel

De halfgeleidercrisis helpt de organisatie ook niet. Wat voor zin heeft het voor constructeurs om geld te pompen in het tentoonstellen van auto’s die ze waarschijnlijk toch niet gaan kunnen verkopen? Maar dat betekent niet dat Genève uitgezongen is. Afspraak – waarschijnlijk – later in het jaar voor het eerste salon van… Qatar. En anders is het wachten tot 2023.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km