Scoop: de volgende generatie BMW M5 komt eraan!

Achter zijn verbrede wielkasten en zijn vier uitlaatpijpen zou deze volgende generatie BMW M5 een plug-inhybride V8 moeten krijgen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 mei 2023
  • Toekomst

Terwijl de nieuwe BMW 5 Reeks en zijn elektrische tegenhanger i5 net zijn voorgesteld als berline, is het stoute broertje M5 zich duidelijk nog aan het opwarmen op de Nordschleife van de beroemde Nürburgring! Een zwaar gecamoufleerd prototype werd er namelijk onlangs betrapt door onze spionagefotografen vlakbij het Duitse circuit.

Duidelijk een M5

Ondanks de tekeningen op de carrosserie herkennen we duidelijk de vorm van de Beierse berline onder het camouflagepak. Een iets gewijzigde vorm dankzij zijn verbrede wielkasten, zijn agressievere voorbumper en de vierdubbele uitlaatpijpen, typische kenmerken van de M-afdeling van BMW! Maar het belangrijkste verschil zit ongetwijfeld onder de motorkap...

Plug-inhybride V8 

Een klein maar belangrijk detail op dit prototype is de aanwezigheid van stickers op de carrosserie die duidelijk maken dat het om een geëlektrificeerde wagen gaat. De bevestiging dat de volgende generatie M5 wel degelijk een plug-inhybride wordt! Volgens de laatste informatie hierover, zou de sportberline een V8 moeten krijgen die samenwerkt met een of meerdere elektromotoren voor een totaal van 750 pk en 1.000 Nm aan koppel. Wat ongeveer hetzelfde is als de BMW XM Label Red, ook een plug-inhybride. Het is nog wachten tot 2024 voor de officiële presentatie van de M5, wanneer we zijn techniek en looks in alle glorie kunnen ontdekken.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben je op zoek naar een BMW 5 Reeks? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste 5 Reeks-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km