Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 december 2023
  • Toekomst

De Neue Klasse is al een tijdje geleden aangekondigd door BMW en moet de toekomst van het merk vertegenwoordigen. Een volledig elektrische toekomst die we tot nu toe enkel nog als berline hebben gezien, maar die duidelijk ook de vorm van een SUV zal innemen. Onze spionagefotografen hebben namelijk een bijzonder model op hoge pootjes en met BMW-velgen gespot in de omgeving van München.

iX3 Neue Klasse?

Aangezien de Vision Neue Klasse een voorbode was op de toekomstige elektrische 3 Reeks (i3?), zou deze SUV dus de toekomstige elektrische X3 of iX3 moeten voorstellen. Het is nog moeilijk om voorspellingen te doen over zijn design gezien de nog dikke laag camouflage, maar we zien wel een grille met een vergelijkbare vorm als die van de conceptcar die afgelopen september werd onthuld.

Meer dan 600 km autonomie

Op dit moment hebben we nog maar heel weinig technische informatie over deze fameuze Neue Klasse. BMW heeft enkel laten vallen dat deze nieuwe modellen dankzij 20% meer energiedichte batterijen zullen genieten van "30% meer autonomie, 30% sneller opladen en een 25% hogere efficiëntie" vergeleken met de huidige elektrische modellen van het merk. De iX3 zou dus een autonomie van meer dan 600 km moeten halen. Helaas is het voor zekerheid nog wachten op zijn officiële presentatie, die niet voor eind 2025 wordt verwacht.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km