Scoop: de “betaalbare” elektrische Volkswagen

Gaat hij ID.2 heten, of ID.Golf?

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 21 februari 2023
  • Toekomst

Onze spionnen verrasten heel recent een ontwikkelingstestauto van de toekomstige elektrische stadswagen van de Volkswagen-groep. Dat toekomstige model zal in het gamma onder de huidige ID.3 komen te staan en zou dus logischerwijs ID.2 gaan heten. Alleen steekt recent steeds vaker het gerucht de kop op dat Volkswagen ook de naam ID.Golf zou overwegen, om verder te bouwen op de legendarische modelnaam uit zijn catalogus...

Formaat van de Polo

In de praktijk zouden de afmetingen van deze ID.2 eerder in de buurt komen van die van de huidige Polo, met een lengte van zowat 4,10 m. De betrapte ontwikkelingsauto gebruikt een “bruut afgesneden” ID.3-koetswerk, maar ook dan kunnen we al met zekerheid vaststellen dat de wielbasis werd ingekort. De achterdeuren van de testauto zijn ook opvallend kort. Dient wel gezegd dat dit model nog aan het begin van ontwikkeling staat en het koetswerk dus verre van definitief is.


Voorwielaandrijving

De toekomstige instap-ID. zal zijn technologische basis delen met de kleine elektrische Cupra die zal ontstaan uit de UrbanRebel concept car. Beide modellen krijgen een aangepaste versie van het huidige MEB-onderstel, de basis waarrond de hele elektrificatiestrategie van de Duitse groep is gebouwd. Naast een kortere wielbasis krijgt deze nieuwe versie, speciaal gericht op de kleine en meest betaalbare elektrische modellen van de groep, ook een elektromotor die de achterwielaandrijving opgeeft en de voorwielen zal gaan aandrijven. Allebei zullen ze worden gebouwd in de Spaanse fabriek in Martorell. Op onze wegen verschijnen ze wellicht in 2025.

400 km WLTP? 

De ID.Life concept car, die voor het eerst vooruitblikte op wat een kleine elektrische Volkswagen zou kunnen worden, gebruikte een batterij met een capaciteit van 57 kWh. Dat moest volstaan voor een theoretisch WLTP-rijbereik tot 400 km. Oorspronkelijk had Volkswagen het ook over een tarief onder de psychologische grens van € 20.000 voor deze “baby ID.”, maar intussen lijkt het er steeds meer op dat het als betaalbaar bedoelde elektrische instapmodel minstens € 25.000 zal gaan kosten.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km