Scoop: de elektrische SUV Alpine GT X-Over is al betrapt

Natuurlijk moet je niet al te veel rekening houden met zijn looks!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 maart 2022
  • Toekomst

Het is officieel: Alpine wordt een 100% elektrisch merk en lanceert drie modellen met batterij tegen 2026, waaronder een SUV coupé die GT X-Over gedoopt zal worden. 

Het merk bevestigde onlangs dat het model, dat het een “elektrische crossover GT” noemt, vanaf 2025 geassembleerd zal worden in zijn historische fabriek in Dieppe

Het is dus tijd voor Alpine om zich bezig te houden met de ontwikkeling van het model dat op het nieuwe CMF-EV platform van de Renault-Nissan alliantie gebouwd zal worden, een platform dat ook onder de Nissan Ariya en de Renault Mégane E-Tech Electric zit.

Volgens onze spionnen moet deze ‘mule’, die aangekleed is als een Dacia Duster, dienen voor de eerste technische tests van de toekomstige Alpine GT X-Over in winterse omstandigheden. Dit in elkaar geknutselde koetswerk, dat verlengd is van 4,3 meter voor de eerste generatie van de Duster tot ongeveer 4,6 meter voor de toekomstige elektrische SUV van Alpine, moet ervoor zorgen dat Alpine al kan beginnen met de tests zonder daarbij het definitieve koetswerk van zijn SUV prijs te geven.

Op technisch vlak moet deze elektrische crossover van Alpine een batterij krijgen van ongeveer 90 kWh, waarmee hij zo’n 500 km zou moeten kunnen afleggen. Hij zou ook drie elektromotoren krijgen, met één motor voor de vooras en één motor voor elk van de twee achterwielen. Daarmee biedt hij zowel vierwielaandrijving als vectoriële koppelsturing op de achterwielen, om op die manier de wendbaarheid van het model te verbeteren. De drie motoren samen moeten zo’n 450 pk leveren.

Deze SUV zou de toekomstige elektrische Porsche Macan moeten kunnen bekampen, maar wel betaalbaarder zijn.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km