Scoop: Maybach gaat de zuiver elektrische richting op!

Het prestigieuze Mercedes-Maybach zal op termijn ook volledig elektrisch worden.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 maart 2023
  • Toekomst

Onlangs heeft Maybach, de luxe divisie van Mercedes, zijn eerste oplaadbare hybride model gepresenteerd. Vandaag hebben onze spionnen gezien hoe het prestigieuze Duitse merk een volledig elektrisch model test.

In detail

Geïnspireerd door de Concept Mercedes-Maybach EQS, die we tijdens de IAA-autoshow in 2021 te zien kregen, zien we vandaag een model dat zich sterk profileert als een nog luxueuzere en verfijndere versie van de Mercedes EQS SUV. Qua exterieur nemen we slechts kleine verschillen tussen de twee modellen waar. Zo zal het Maybach-logo prominenter naar voren komen dan bij de klassieke Mercedes-Benz-variant. Ook zal de grille (die hier nog deels bedekt is) prominenter zijn op de Mercedes-Maybach. Het reeds zichtbare, onderste gedeelte van de grille lijkt alvast sterk op dat van de concept-car. Verder weten we al dat de tweekleurige lak van de grille effectief beschikbaar zal zijn voor het productiemodel.Verfijnd interieur?

Onze spionnen kregen helaas de kans niet om het interieur van deze toekomstige elektrische Maybach SUV vast te leggen. Over de concept car die in 2021 werd voorgesteld, weten we dat deze zich onder meer onderscheidde door een horizontaal stuurwiel en een zeer verfijnde ruimte achterin.

600 km WLTP

Op technisch gebied wordt deze uitermate luxueuze wagen voorzien van vierwielaandrijving die de wagen van een "ruimschoots voldoende" vermogen zal voorzien. De enige bevestigde technische informatie van Maybach is dat de WLTP-actieradius ongeveer 600 km zal zijn. Wat betreft de prijs, moet u rekening houden met een bedrag van minstens zes cijfers.

We verwachten binnenkort meer informatie te kunnen delen over deze luxueuze elektrische SUV, aangezien de commerciële lancering ervan nog steeds gepland staat voor 2023.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia / Mercedes-Maybach.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

Hij sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden!

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes zou een Mythos-speedsterversie van de SL uitbrengen in 2025, net als een luxueuze Maybach-versie.

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Onze spionagefotografen hebben de toekomstige 7-zits SUV van Volkswagen gespot tijdens wintertests. Die zal de Tiguan Allspace vervangen vanaf 2025.

Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

De Zagato AGTZ Twin Tail is gebaseerd op de Alpine A110 en geïnspireerd op de A220 die op Le Mans heeft geracet, en heeft vooral een tweede achterbumper die hem bijna 50 cm langer maakt!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km