Scoop: het is druk in het Hoge Noorden…

De Urus hybride, GranCabrio Folgore, Polestar 5, Kia Picanto en ook de Mercedes GLB en EQB worden er op dit moment getest.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 03 maart 2023
  • Toekomst

Er valt de laatste tijd heel wat moois te spotten in het Hoge Noorden. Nadat onze spionnen de Taycan-killer van Lotus betrapten, de ‘betaalbare’ elektrische Volkswagen of nog de toekomstige Citroën C3 Aircross, sturen ze nu foto’s door van nog meer moois.

Mercedes GLB en EQB 

De Duitse SUV, die zowat halverwege zit in zijn carrière, krijgt binnenkort een opfrisbeurt. Een update die ook zijn elektrische evenknie zou moeten krijgen, hoewel die 2 jaar later gelanceerd werd. De gefacelifte GLB en EQB komen binnenkort op de markt met waarschijnlijk eerder beperkte aanpassingen, naar het voorbeeld van de recente update van de A-Klasse, de B-Klasse, de CLA, GLE en GLE Coupé.


Kia Picanto 

Na zijn tweelingbroertje bij Hyundai lijkt het erop dat ook de stadsrakker van Kia op het punt staat om een facelift te krijgen, de tweede in zijn carrière al. Voor de koplampen vooraan put deze opfrisbeurt, die tegen het einde van dit jaar voorgesteld zal worden, inspiratie uit het design van de EV9.  


Polestar 5  

Nadat hij een eerste keer gecamoufleerd te zien was en later nog eens in Goodwood, wordt de sportieve elektrische vierdeurs coupé van Polestar nu getest in het Hoge Noorden. De sportiviteit heeft hij te danken aan zijn 800 V architectuur, zijn onderstel in aluminium en zijn 650 kW (884 pk) en 900 Nm sterke aandrijflijn! Afspraak in 2024 om hem in vol ornaat te ontdekken.


Maserati GranCabrio Folgore 

Na de coupéversie is het nu de beurt aan de cabrio van Maserati om zich op te maken voor zijn lancering, hier in zijn 100% elektrische Folgore-uitvoering. Op technisch vlak zou die identiek moeten zijn aan de coupé en dus beschikken over een aandrijflijn met een vermogen tot 610 kW (830 pk) en een koppel van 1.350 Nm, voor een sprint van 0 naar 100 km/ in amper 3 seconden! Net als bij de GranTurismo volgt er later dit jaar ook een versie met verbrandingsmotor.


Lamborghini Urus hybride 

De recent opgefriste Italiaanse SUV, die er ook een S-versie bij kreeg, is nog altijd niet voorzien van plug-in hybride technologie. Maar daar komt binnenkort verandering in. Zijn neus wordt iets verlengd om plaats te maken voor de hybride aandrijflijn met V8 van de Cayenne Turbo S E-Hybrid, maar met nog meer vermogen dan de 670 pk van de Duitser. Wordt vervolgd.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km