Scoop: Hyundai Ioniq 7, elektrische 7-zits SUV komt weer buiten

De 7-zits elektrische SUV van Hyundai is opnieuw gespot door onze spionagefotografen. Is een officiële presentatie nabij?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 november 2023
  • Toekomst

Terwijl Kia zich binnenkort richt op kleinere elektrische wagens, doet Hyundai net het omgekeerde. Het Koreaanse merk lijkt zich namelijk ook op te maken voor de lancering van een elektrische 7-zits SUV in zijn gamma. Wat lijkt op de neef van de imposante Kia EV9 is namelijk opnieuw betrapt door onze spionagefotografen tijdens testwerk in Duitsland.

Conceptcarlook, of toch bijna

De imposante grootte en de pixelvormige horizontale en verticale lichtsignatuur van het prototype dat onze spionagefotografen hebben betrapt, doen opnieuw vermoeden dat het om de toekomstige Ioniq 7 gaat. Ondanks zijn dikke laag camouflage, kunnen we toch enkele verschillen opmerken met het concept met dezelfde naam uit 2021, met name ter hoogte van de wielkasten. Die lijken namelijk in contrast te staan met de rest van het koetswerk, in tegenstelling tot bij de conceptversie.

Neef of tweeling van de EV9?

Er blijven nog veel vragen rondom de elektrische 7-zits SUV van Hyundai. We weten al dat hij op hetzelfde e-GMP-platform staat van de EV9, maar krijgt hij ook dezelfde wielbasis van 3,1 m als bij zijn neef van Kia? Zal je hem ook met drie verschillende interieurconfiguraties kunnen krijgen en dezelfde batterij van 99,8 kWh met een rijbereik tot 563 km als bij de EV9? Hopelijk komen we binnenkort meer te weten over deze Ioniq 7, die misschien via Amazon verkocht zal worden, of toch aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Hyundai? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Hyundai-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fiat Panda wordt Pandina

Fiat Panda wordt Pandina

De huidige Fiat Panda wordt de Pandina, om te vieren dat het model nog tot 2027 wordt geproduceerd in Italië.

Bugatti: van W16 naar V16!

Bugatti: van W16 naar V16!

De volgende hypercar van Bugatti krijgt een V16, en zal in juni 2024 uit de ateliers van Molsheim rollen!

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Na ‘La Rose Noire’ van vorig jaar is hier nu de Rolls-Royce Arcadia Droptail, een van de vier ultraluxueuze cabrio’s met een prijs van meer dan 20 miljoen euro!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

De vierde generatie Dacia Sandero komt tussen 2027 en 2028 en krijgt zowel een versie met verbrandingsmotor als een volledig elektrische variant!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km