Scoop: Porsche Macan EV, succesrecept?

In de catalogus van Porsche zijn het silhouet van de Macan SUV en het elektrische aanbod van de Taycan twee sterkhouders. Die twee ingrediënten mixen, zou wel eens het recept voor succes kunnen opleveren...

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 02 februari 2022
  • Toekomst

De eerste elektrische auto van Porsche, de Taycan, neemt een steeds belangrijkere positie in in de catalogus van het Duitse merk. Hij verslaat zelfs de legendarische 911 in de rangschikking van de best verkopende auto’s. Maar het populairste model van Porsche blijft, met een ruime voorsprong, de Macan SUV. De kip met de gouden eieren voor de autobouwer uit Zuffenhausen. 

Om een ‘zachte’ overgang naar elektrisch rijden te garanderen, heeft Porsche beslist om de mechaniek voor de Macan te ontdubbelen. De versie met verbrandingsmotor, die recent nog hertekend werd, blijft beschikbaar in de catalogus, naast een nieuwe elektrische versie die we nu konden betrappen. 

Net zoals het complementaire aanbod van de Panamera / Taycan, worden deze twee varianten van de Macan niet gebouwd op dezelfde technische basis. En ze krijgen ook een verschillende look. De Macan EV die dit jaar verwacht wordt, is gebaseerd op het elektrische (800 Volt) PPE platform dat samen met Audi ontwikkeld werd. Deze toekomstige Macan EV zal op technisch vlak een neef zijn van de toekomstige Audi Q6 e-tron.

Qua look onderscheidt deze Macan EV zich van zijn broer met verbrandingsmotor door zijn gevoelig kleinere lichtblokken, zijn gestrekte daklijn en zijn stevig herwerkte achtersteven.

In eerste instantie wordt deze Macan EV gelanceerd in de topversies met twee elektromotoren, zoals bij de Taycan als Turbo en Turbo S (met tot ongeveer 700 pk voor die laatste). Maar andere, minder elitaire aandrijvingen zullen waarschijnlijk snel volgen. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Macan? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Macan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia / Porsche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km
€ 28.490
2021
31.314 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km