Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Onze spionagefotografen hebben de toekomstige 7-zits SUV van Volkswagen gespot tijdens wintertests. Die zal de Tiguan Allspace vervangen vanaf 2025.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 februari 2024
  • Toekomst

Bij de overgang van de tweede naar de derde generatie Tiguan, heeft Volkswagen ervoor gekozen om de Allspace-variant met 7 zitplaatsen niet te vernieuwen. En met reden, want de Duitse constructeur wil de verlengde versie van zijn populaire SUV vervangen door een apart model. Een model dat onze spionagefotografen net hebben betrapt tijdens wintertests ten noorden van de noordpoolcirkel!

Eerst in China, later naar Europa?

Deze SUV van 4,74 m lang, 1,86 m breed en 1,68 m hoog, op een wielbasis van 2,79 m, zou Tayron worden genoemd, of toch in Europa. Het model is namelijk al op de markt in China onder de naam Tiguan L Pro. Een model dat binnenkort een tweede generatie krijgt en daarmee meteen ook in de rest van de wereld op de markt wordt gebracht, waaronder dus ook bij ons.

Niet voor 2025

Op technisch vlak zou deze Tayron op hetzelfde MQB Evo-platform moeten rusten als de nieuwe Tiguan, waardoor hij dezelfde verbrandingsmotoren en plug-inhybrides zou moeten krijgen. Ook het uiterlijk zou dichtbij die nieuwe Tiguan moeten liggen. Dus hoewel hij niet meer dezelfde naam krijgt, wordt dit nieuwe model in de praktijk gewoon een Tiguan met 7 zitplaatsen. Helaas moeten we nog tot 2025 wachten om hem in levenden lijve te kunnen ontdekken in onze contreien.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km