Skoda Afriq, een Kamiq op steroïden!

Dit is de 8ste concept car die ontworpen werd door leerlingen van de school van het Tsjechische merk, en hun eerste rallywagen! Hij is meteen serieus en bevat ook nog een kleine verrassing…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 mei 2022
  • Straf

Er werd heel wat veranderd aan deze Kamiq. Het is niet langer een “Simply Clever” kleine SUV met voorwielaandrijving, er blijft zelfs bijna niks meer over van de oorspronkelijke auto. Er kropen dan ook bijna 2.000 manuren in de assemblage van deze Afriq. De studenten zijn er zelfs in geslaagd om een verrassing te monteren in de auto. Klaar voor een lijst van aanpassingen? Drie, twee, één… go!

De aandrijving van een Octavia

Eerst werd de Kamiq helemaal uitgekleed. Onder de motorkap maakte het mechanische gedeelte plaats voor dat van een Octavia 4x4. Onder de bodem vinden we vierwielaandrijving die gekoppeld is aan een drukgevoede 2.0 liter viercilinder die een vermogen van 190 pk en 320 Nm koppel levert, en een 7-traps DSG-versnellingsbak. Op de achteras werd een onafhankelijke ophanging met multilink geplaatst. Een goed begin, maar dat is lang niet alles!

Mix met de Fabia Rally2 evo

Het koetswerk put zijn inspiratie uit de Fabia Rally2 evo: brede wielkasten, een centrale uitlaat en zelfs een grote vleugel achteraan. Om de koetswerkstijfheid te verhogen, werden de achterdeuren vast gelast aan de rolkooi! Daardoor is deze Afriq een coupé geworden! Hij zet maar 1.350 kg op de weegschaal. Voor de finishing touch zorgen de 15 duim grote velgen die voorzien zijn van brede terreinbanden.

Verrassing binnenin… 

Ook het interieur is duidelijk dat van een rallywagen: op twee kuipzetels, een stuur en het absoluut noodzakelijke om een rally te rijden na is het volledig leeggehaald. Nu ja, bijna, want net achter de piloot en de copiloot zit een… machine om drinkbaar water te maken! Zonder twijfel nuttig wanneer je in de brousse strandt!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km