Skoda: Focus op de saloncondities voor 2024

Skoda biedt momenteel een aantal interessante speciale reeksen aan, met tot wel 16.615 euro aan voordeel! Maar het merk biedt ook 5 jaar garantie op zijn modellen tijdens de salonperiode.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 januari 2024
  • Sector

Skoda heeft niet gewacht tot het nieuwe jaar om zijn saloncondities te lanceren. Ze worden namelijk al sinds midden december 2023 aangeboden bij de concessies. Maar ze blijven natuurlijk nog (op zijn minst) gelden tot eind januari...

Onder de verschillende acties die het Tsjechische merk aanbiedt, vallen vooral enkele nieuwe speciale of zelfs beperkte reeksen op, en dat zowel voor particuliere klanten als voor professionals. Die laatsten kunnen bijvoorbeeld genieten van de 'Ultimate'- en 'Corporate Edition'-reeksen.

Limited Cycling Edition

Naast de Family Edition vormt de Limited Cycling Edition de kern van het aanbod voor particulieren. Skoda heeft, zoals we weten, veel banden met de wielerwereld (het merk is bijvoorbeeld al sinds 2004 de officiële leverancier van de volgwagens voor de Tour de France). Het Tsjechische merk heeft dit proberen te benadrukken door een beperkte reeks 'Cycling Edition' aan te bieden, met onder meer een trekhaak en een originele Skoda-fietsendrager voor drie fietsen.

Deze beperkte reeks is beschikbaar op de Fabia, Kamiq, Karoq, de Octavia Combi en de Kodiaq.

Naast de fietsendrager varieert de speciale uitrusting van model tot model. Maar in alle gevallen krijg je veel voordeel en omvatten ze een salonbonus, 5 jaar garantie en ook nog eens een overnamepremie. Op het kleinste model van het gamma, de Fabia, lopen de voordelen op tot 7.190 euro voor de Limited Cycling Edition. Bedragen die nog veel verder kunnen oplopen op de andere modellen. Het maximale klantenvoordeel gaat zelfs tot 16.615 euro op de Octavia Combi! Skoda bereidt zijn populaire break dan ook voor op een facelift die in februari onthuld zou moeten worden.

Kodiaq en Superb eindereeks

Voor koopjesliefhebbers is er ook de kans om te genieten van de voordelen die je krijgt op de laatste exemplaren van de grote modellen van Skoda, de Superb en de Kodiaq, alvorens ze plaatsmaken voor een nieuwe generatie. Skoda biedt zijn Superb bijvoorbeeld aan als goed uitgeruste 'Ultimate Edition' met meer dan 13.000 euro voordeel. Daarnaast is de salonperiode ook de gelegenheid om meer te weten te komen over de nieuwe Superb/Superb Combi en de nieuwe Kodiaq, die beide verkrijgbaar worden met verbrandingsmotoren en plug-inhybride aandrijflijnen.

Enyaq Go voor minder dan 40.000 euro

Voor klanten die geïnteresseerd zijn in elektrische mobiliteit, heeft Skoda tenslotte ook nog het prijsbeleid van zijn Enyaq herzien (een van de top 5 populairste EV's van België) om hem ook in aanmerking te laten komen voor de aanlokkelijke Vlaamse EV-premie van 5.000 euro. De Enyaq 60 Go wordt daarmee aangeboden voor 39.990 euro.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km