Skoda trekt het doek van de Vision 7S

Een productievervolg komt later, maar de nieuwe designtaal zal gebruikt worden voor alle nieuwe modellen, met drie nieuwe elektrische Skoda’s tegen 2026.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 31 augustus 2022
  • Toekomst

Skoda plaagde al heel wat met de Vision 7S alvorens hem volledig bloot te geven. Eerder dit jaar een vage foto, later een interieurschets en vorige week nog de eerste koetswerkschetsen. Maar nu is hij dus te zien in vol ornaat en hij stelt niet teleur. De toekomstige designtaal van het merk, ‘Modern Solid’ is clean en aerodynamisch. Het nieuwe Skoda-logo is gewoon het opschrift van de merknaam, zonder gebruik van het bekende Skoda-logo.

De neus van de Vision 7S, die Skoda het ‘Tech Deck Face’ noemt krijgt 7 luchtinlaten en een T-vormige lichtsignatuur. Die T komt overigens overal in het koetswerkdesign terug, onder andere in de digitale spiegels en de achterlichten. Efficiëntie stond bij het creëren van het design bovenaan, om op die manier het elektrische rijbereik te verhogen, en dus is er een volledig vlakke bodem, een vlak en aerodynamisch dak en flanken met een optimale luchtgeleiding en verticaal geplaatste, verzonken deurgrepen.

Bijna-zevenzitter

Voor het eerst krijgen we ook het volledige interieur te zien. Terwijl Skoda een zevenzitter aankondigde, is de Vision 7S een zeszitter, met drie rijen van telkens twee zwevende zetels. De zevende zitplaats is in dit geval een op de middentunnel gemonteerde kinderzitje, al krijgt de productieversie waarschijnlijk wel gewoon een ‘normale configuratie van 2+3+2 zetels. Heel wat van de materialen in het interieur zijn gerecycleerd, zoals matten die gemaakt worden van gerecycleerde autobanden.


Het dashboard bestaat zoals bij alle auto’s vandaag uit twee schermen, één voor het instrumentenpaneel en één voor het infotainmentsysteem. De aandacht gaat daarbij vooral naar het 14,6 duim grote centrale scherm, in portretmodus of in landschapsmodus gebruikt kan worden (wat we ook al zagen bij BYD). In het laatste geval kan het in de ‘Relax’ modus gebruikt worden om video’s te kijken tijdens het laden. In tegenstelling tot de (soms vervelende) trend van de laatste jaren, voorziet Skoda gewoon opnieuw draaiknoppen voor de klimaatbediening.


Elektrificatiegolf

De Vision 7S staat natuurlijk gewoon op het MEB-platform van de VW-groep, waarover Skoda niet al te veel te zeggen heeft. Het draait hier natuurlijk vooral om het design. Wel geeft het merk mee dat hij beschikt over een batterijpakket met een capaciteit van 89 kWh en dat hij kan DC snelladen aan een vermogen van 200 kW.


De toekomstige productieversie van de Vision 7S wordt het elektrische topmodel van Skoda is één van de drie nieuwe elektrische modellen die het merk tegen 2026 wil lanceren. Om dat te doen investeert Skoda de komende 5 jaar zo’n 5,6 miljard in elektrificatie en 700 miljoen in digitalisering. Dat moet er mee voor zorgen dat meer dan 70% van de verkochte Skoda’s in 2030 volledig elektrisch is.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Skoda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: van W16 naar V16!

Bugatti: van W16 naar V16!

De volgende hypercar van Bugatti krijgt een V16, en zal in juni 2024 uit de ateliers van Molsheim rollen!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

De vierde generatie Dacia Sandero komt tussen 2027 en 2028 en krijgt zowel een versie met verbrandingsmotor als een volledig elektrische variant!

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Rolls-Royce Arcadia Droptail: ultieme open luxe

Na ‘La Rose Noire’ van vorig jaar is hier nu de Rolls-Royce Arcadia Droptail, een van de vier ultraluxueuze cabrio’s met een prijs van meer dan 20 miljoen euro!

Fiat Panda wordt Pandina

Fiat Panda wordt Pandina

De huidige Fiat Panda wordt de Pandina, om te vieren dat het model nog tot 2027 wordt geproduceerd in Italië.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km