Tesla Cybertruck: nu ook met kleurrijke wrap

De Tesla Cybertruck is in de VS nu ook te bestellen met een wrap, voor klanten die geen fan zijn van de roestvrijstalen look. En om te beschermen tegen vlekken?

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 26 februari 2024
  • Divers

Toeval of niet, maar daags nadat we berichtten over de ‘roestproblemen’ met de Tesla Cybertruck, waarbij het naakte roestvrijstalen koetswerk andere metaaldeeltjes aantrekt die voor roestplekken zorgen, brengt de Amerikaanse constructeur nu extra wraps uit voor zijn excentrieke elektrische pick-up. Klanten konden eerder al kiezen voor ‘Stealth Black’ en ‘Ceramic White’ om het koetswerk te beschermen, nu komen er nog drie kleurenopties bij.

6.000 tot 6.500 dollar voor een kleurtje

In de Amerikaanse shop van het merk kan je nu namelijk ook kiezen voor ‘Rose Gold,’ ‘Abyss Blue’ en ‘Slip Grey’. Goedkoop is deze wrap echter niet: voor zwart, grijs of wit betaal je 6.000 dollar (5.540 euro), voor een van de twee kleurentinten bedraagt de prijs 6.500 dollar (6.000 euro). Een flink bedrag, maar volgens Tesla is deze wrap uit urethaan van een zeer hoge kwaliteit. De beschermingsfolie zou twee keer dikker zijn dan vinyl, met een ‘zelfhelend’ effect waarbij kleine krassen vanzelf weer verdwijnen, en met bovendien een kleinere milieu-impact dan een klassieke vinylwrap.

Voor klanten die wel fan zijn van de roestvrijstalen look, maar het koetswerk toch willen beschermen tegen vlekken en verwering, biedt Tesla ook nog een transparante beschermlaag aan. Die is gemaakt uit hetzelfde materiaal als de kleurtjes, maar is transparant (met een satijnglans) en kost ook iets minder: 5.000 dollar, of 4.620 euro tegen de huidige wisselkoersen. 

Camouflage of carbon?

Tesla is echter niet de enige die al wraps aanbiedt voor de Cybertruck: ook gespecialiseerde bedrijven bieden deze dienst aan, doorgaans voor iets lagere prijzen (3.000 tot 4.000 dollar), en vooral met meer kleurenopties. Zo vinden we bedrijven terug die een camouflagelook, carbon, chroom en zelfs iriserende kleuren aanbieden, die van tint verschillen naar gelang de hoek en het licht, zoals de TVR’s van vroeger. Er zijn zelfs klanten die voor de doe-het-zelfoplossing zijn gegaan, wat natuurlijk een stuk gemakkelijker is dan bij de meeste wagens dankzij de kaarsrechte lijnen van de Cybertruck. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km