Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 februari 2024
  • Toekomst

Zoals gewoonlijk heeft Elon Musk weer war stof doen opwaaien op Twitter, dat we tegenwoordig 'X' moeten noemen. De CEO heeft namelijk op zijn eigen platform aangekondigd dat je maar een seconde zal nodig hebben om in de toekomstige Tesla Roadster van 0 tot 100 km/u te stuiven! Een twee keer snellere tijd dan eerst werd aangekondigd bij zijn oorspronkelijke presentatie in... 2017!

Presentatie eind 2024, eerste leveringen in 2025

Maar Musk heeft niet enkel de sprinttijd van de Tesla Roadster vermeld, wat volgens hem ook nog eens het "minst interessante" is aan de wagen. Hij zegt ook dat de elektrische hypercar officieel voorgesteld zal worden tegen het einde van dit jaar, met vervolgens de eerste leveringen in 2025. Slechts 8 jaar na zijn eerste onthulling en 5 jaar na de oorspronkelijk geplande lanceringsdatum...

Niet meer dan enkele woorden

Helaas weten we verder nog niets meer over de volgende generatie Tesla Roadster. Het merk heeft niets officieel gecommunceerd over het model, en Musk heeft ook geen andere cijfers laten vallen. Zijn autonomie, die volgens de aankondiging in 2017 1.000 km zou bedragen, is dus niet bevestigd. Toch moet deze beperkte aankondiging weer hoop geven aan klanten die een pre-order hebben geplaatst, waarvoor ze 50.000 dollar moesten betalen om deel uit te maken van de 'Founder's Series'. Met een beetje geluk hebben ze volgend jaar dan eindelijk hun auto in handen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Courtesy of Tesla, Inc.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km