Top 3 van de elektrische monsters in Goodwood!

De 2022-editie van het Festival of Speed in Goodwood stond onder hoogspanning! 3 elektrische voertuigen hebben op dat vlak hun stempel gedrukt op het Britse evenement.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 27 juni 2022
  • Elektrisch
  • 3.680 weergaven

1. Ford SuperVan 

We stelden je hem vorige week al voor, waarschijnlijk de snelste Ford Transit ter wereld: de 2.000 pk sterke SuperVan! 4 elektromotoren katapulteren hem vanuit stilstand naar 100 km/u in minder dan 2 seconden! Het monster hield zijn belofte en werkte de hillclimb van Goodwood af in 46,58 seconden! Daarmee pakte hij de 5de plaats in het algemene klassement.

2. Porsche GT4 ePerformance

Vertrekkende van de Mission R concept, die in 2021 onthuld werd, heeft Porsche een elektrische versie van de 718 Cayman gebouwd, speciaal voor het circuit. Het Duitse merk onthulde hem in mei, nog goed gecamoufleerd. Voor Goodwood werd hij nu in zijn definitieve vorm tentoongesteld!

Zijn elektrische aandrijflijn kan tot 800 kW of 1.088 pk leveren! In de race-stand is hij begrensd tot 450 kW of 612 pk, waardoor hij een volledige Carrera Cup-race, of 30 minuten, kan rijden. Zijn batterij kan van 5 tot 80% worden opgeladen in slechts 15 minuten, dankzij de 900V architectuur. Qua prestaties evenaart hij de huidige 911 GT3 Cup, of doet hij zelfs beter! Hij had slechts 45,5 seconden nodig om het 1,9 km lange Engelse parcours af te leggen. Genoeg om op de tweede trede van het podium van deze 2022 editie te klimmen!

3. McMurtry Spéirling

Deze grappige mini-Batmobiel verbaasde iedereen door de eerste plaats te veroveren, maar ook door het circuitrecord te breken met zijn tijd van 39.08 seconden! Bijna een seconde beter dan de Volkswagen ID.R met aan het stuur Romain Dumas in 2019.

Deze prestatie is mogelijk dankzij de elektromotoren die een totaal van bijna 1.000 pk leveren, een vermogen dat uitsluitend naar de achterwielen gestuurd wordt. Ondanks zijn bescheiden afmetingen heeft de auto een batterij met een capaciteit van 60 kWh aan boord en weegt hij minder dan een ton! Net als bij de GMA T.50 zuigen ventilatoren lucht van onder de auto om hem zo tegen het asfalt te trekken! Als een zuignap, maar dan een zuignap die heel snel gaat: van 0 tot 100 km/u in 1,5 seconde! Races voor elektrische auto's lijken dichterbij dan ooit... 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati Ghibli: het einde nadert!

Maserati Ghibli: het einde nadert!

Het merk stopt in 2024 met de productie van de berline.

Op circuit rijden maakt (heel) gelukkig!

Op circuit rijden maakt (heel) gelukkig!

En dat zeggen wij niet, maar wel een wetenschappelijke studie van de Britse universiteit van Loughborough!

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

En hij krijgt geen extra vermogen, wat zeldzaam is bij de tuner! Zijn koetswerk krijgt daarentegen wel een speciale behandeling…

5 dingen die je nog niet wist over de Mercedes-AMG One

5 dingen die je nog niet wist over de Mercedes-AMG One

We komen stukje bij beetje meer te weten over de net voor de zomer onthulde, 1.063 pk sterke bolide.

Aanbevolen tests voor jou

3,7 /5 Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Wat is er beter dan een Mustang V8 Convertible om je eigen ‘American Dream’ te beleven? Zeker als je kiest voor het nieuwe California Special-pack dat doet dromen van de Amerikaanse Westkust?

3,7 /5 Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

De Chinese autobouwer beschikt over een zeldzaam aanbod: een deel-SUV waarop je je kan abonneren! Maar verdient deze plug-in hybride je aandacht?

3,6 /5 Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

De Volvo XC40 was in 2021 jaar het tweede meest verkochte model in België en ook de populairste auto in Vlaanderen, Brussel en bij de professionele gebruikers. Met de lancering van een betaalbaardere ‘Single Motor’ 100% elektrische uitvoering zal zijn populariteit in dat laatste segment alleen maar toenemen.

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

Moet je volgende bedrijfswagen elektrisch zijn en hou je van SUV’s? Dan zouden de BMW iX3 en de Volvo C40 Recharge wel eens deel kunnen uitmaken van je selectie. Maar welke kies je?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Na de lounges aan zijn laadstations haalt Tesla nu een ander wapen boven om elektrische reizigers bezig te houden: het Super Pool!

Te koop: een unieke McLaren F1, waarschijnlijk voor een astronomische prijs!

Te koop: een unieke McLaren F1, waarschijnlijk voor een astronomische prijs!

Hij wordt beschouwd als één van de 3 iconen van de autowereld, naast de Ferrari 250 GTO en de Alfa Romeo 8C 2900. De McLaren F1 is de overtreffende trap op alle vlakken en wordt bijna nooit te koop aangeboden. Dus als je de middelen hebt, is dit je kans!

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

Een iconisch model en een link met de verongelukte acteur uit de film ‘Fast & Furious’, dat moet veel geld opleveren…

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

De meest explosieve uitvoering van de Model S en X vinden eindelijk hun weg naar ons land. Maar hoeveel moet je neertellen om te kunnen genieten van hun 1.020 pk?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Hybride - Benzine, Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 44.490
2021
21.500 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 20.990
2021
14.214 km