Top 5 van de auto’s met drie wielen!

Wie zegt dat je absoluut een even aantal wielen moet hebben om je te amuseren op de weg?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 juli 2022
  • Straf

1. Morgan Super 3

Het is onmogelijk om over leuke driewielers te praten zonder met deze te beginnen: de Morgan Super 3! Deze onlangs vernieuwde kleine machine beschikt nu over een zelfdragend koetswerk. Hij wordt aangedreven door een 1.5 liter driecilinder van Ford die 118 pk en 150 Nm koppel levert. Meer dan genoeg als je helemaal blootgesteld bent aan de elementen!

2. Reliant Robin

Een andere onvermijdelijke keuze als je je tot drie wielen beperkt, is de legendarische Reliant Robin! Het is niet per se aan het stuur dat je plezier beleeft, maar eerder door ernaar te kijken. Het moet gezegd dat hij een vervelende neiging heeft om op zijn zij of zelfs op zijn dak te belanden, zoals een bekend Brits tv-programma een aantal keren heeft gedemonstreerd.


3. Kerv

Terug aan onze kant van het Kanaal nu, met een driewielige machine van bij ons! Vertrekkende van de Carver One heeft de Belgische firma Kerv het concept aanzienlijk verbeterd. Hij is uitgerust met achterwielbesturing, een 140 pk sterke 1.5 liter turbomotor en een automatische CVT-versnellingsbak. Een 204 pk sterke, 100% elektrische versie met een 24 kWh batterij met 200 km autonomie is zelfs in de maak! Zowel met verbrandingsmotor als elektrisch kondigt de Belgische fabrikant een 0 naar 100-tijd van ongeveer 6 seconden aan.

4. Messerschmitt Kabinenroller

Van een futuristische elektrische driewieler keren we terug naar het verleden met een andere mythische driewieler. De Messerschmitt Kabinenroller werd gebouwd door een specialist in de luchtvaart die autofabrikant werd. De Kabinenroller wordt aangedreven door een tweetaktmotor met nauwelijks tien pk. Vandaag zijn ze erg in trek! De zeldzaamste edities kunnen tot €150.000 kosten!

5. Vanderhall 

Om onze lijst af te ronden, hebben we het niet meer over één model, maar over een fabrikant die gespecialiseerd is in driewielers! Bij Vanderhall kan je kiezen uit 4 modellen, allen aangedreven door een 1.5 liter turbomotor met 185 pk. De Amerikaanse autobouwer heeft zelfs een elektrische buggy bedacht! Maar wel met 4 wielen deze keer...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km