Top 5 van de toekomstige waterstofauto’s

Hoewel je op dit moment enkel de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo kan kopen, tonen steeds meer autobouwers interesse in waterstof als alternatief...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 december 2022
  • Toekomst
  • 8.793 weergaven

5. Toyota Hilux De Japanse autobouwer is bijzonder geïnteresseerd in waterstof! Na de Mirai en meer recent een GR Yaris die aangepast werd voor deze brandstof, is het nu de beurt aan de Hilux. De eerste prototypes met brandstofcel worden in de loop van 2023 in Engeland geassembleerd.

4. Honda CR-VTerwijl we er in Europa nog op wachten, is de nieuwe Honda CR-V al te koop in de VS. Hij krijgt zelfs een plug-in hybride waterstofaandrijving, die gemonteerd zal worden in dezelfde fabriek waar de autobouwer zijn NSX assembleerde! Deze CR-V, die gebruikmaakt van een technologie die lijkt op wat Renault deed in zijn Scenic Vision Concept, zou in 2024 het levenslicht moeten zien.

3. BMW iX5 

We praten al lang over een X5 die rijdt op waterstof, maar nu wordt het concept realiteit! Het Beierse merk is begonnen met de assemblage van een beperkte reeks auto's die in de lente van 2023 de weg op moet om de levensvatbaarheid van deze technologie te testen.

2. Hopium Machina 

Net als de eerder genoemde auto's zou de Hopium Machina werkelijkheid moeten worden, maar in een wat verdere toekomst. De Franse autobouwer is immers niet van plan om vóór 2025 auto's te produceren... Toch bestelde Agilauto, de autofinancieringstak van de Franse bank Crédit Agricole, al 10.000 exemplaren van het model!1. Viritech Apricale

De Viritech Apricale is lang niet de enige sportwagen op waterstof die de komende jaren verwacht wordt. Maar met uitzondering van de Hopium Machina lijkt deze het meest productieklaar! Het Britse merk heeft immers aangekondigd dat de eerste van de 25 geplande auto's in 2024 zal worden geleverd...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km