Top 8 van de mooiste politievloten

Met het eindejaar in zicht zijn de ordediensten overal ter wereld ongetwijfeld extra waakzaam. Maar in welk land wordt er gepatrouilleerd met de mooiste politiewagens?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 december 2023
  • Straf

8. Griekenland 

Het kleine Griekse eiland Chálki wil een voorbeeld zijn wat koolstofneutraliteit betreft. En dus verplaatsen de lokale ordediensten zich enkel met elektrische auto’s. Een beperkt rijbereik is daarbij niet echt een probleem, aangezien het eiland een oppervlakte heeft van amper 27 km². De agenten gebruiken zelfs de Citroën Ami om zich te verplaatsen in de oude stad! Heeft Chálki daarmee de mooiste politievloot ter wereld? Ongetwijfeld niet, maar zonder twijfel wel de meest ecologische. En ook dat is een plek waard in onze top.


7. Australië

Met de eindeloos uitgestrekte vlaktes in het land kunnen de Australische politiediensten soms wel wat extra pk’s gebruiken om boosdoeners te pakken. Maar geen paniek, ze zijn goed voorzien op hun taak. Het Australische korps beschikt onder andere over een Honda Civic Type R, een Kia Stinger GT S, een HSV GTS en ook een Volvo S60 Polestar. Het zal dus niet makkelijk zijn om aan de arm der wet te ontkomen.


6. Engeland

Ook in de vloot van de Britse ordediensten zitten soms verrassende pareltjes. Zo vind je er op de parking onder andere een Ford Mustang V8 en een Ranger Raptor, een Lexus IS F, een Lotus Evora S, McLaren 12C en zelfs een Rolls-Royce Ghost! Als je dan toch in dienst treedt, kan je je maar beter in luxe en weelderigheid verplaatsen, niet?

5. Turkije

Om hun ordediensten van de geknipte voertuigen te voorzien om criminelen in te kunnen rekenen, heeft de Turkse overheid beslist om in beslag genomen voertuigen in te zetten. Het resultaat is dat de Turkse politie, zonder ook maar één cent te spenderen aan de aankoop, voortaan beschikt over een Audi RS6, een Porsche Taycan, een Range Rover, een Bentley Continental GT en zelfs een Ferrari 488 als interventievoertuig!


4. Japan 

Het land van de rijzende zon telt heel wat belangrijke autobouwers die maar wat graag de autoriteiten helpen. Zo was Lexus bijvoorbeeld gul en doneerde een LC500 aan de politie, Nissan deed hetzelfde met meerdere GT-R’s, Honda een NSX en Mazda leende dan weer een RX-8 uit. Mooi, maar toch zorgen we er liever voor dat we door geen enkele van hen onderschept wordt...

3. Duitsland 

Net zoals Japan ontbreekt het Duitsland niet aan autobouwers die het juiste materiaal leveren aan de autoriteiten. Maar wat je in Japan minder vindt, zijn de vele tuners die in Duitsland klaar staan om hun creaties ter beschikking te stellen van de politiediensten. Daardoor telt de vloot er onder andere een Porsche die door TechArt onder handen genomen werd en een BMW 850i en i4 die geprepareerd werden door AC Schnitzer. Maar de klap op de vuurpijl is zonder twijfel de Brabus CLS V12 S ‘Rocket’ die beschikt over 730 pk en een top haalt van 365 km/u!

2. Italië

Één ding is zeker: wat hun dienstwagens betreft, wordt de Italiaanse politie in de watten gelegd. Naast de Suzuki Jimny, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en Lotus Evora S vind je op de parking van de Carabinieri ook enkele exemplaren van de Lamborghini Gallardo en Huracan. Het nieuwste speeltje van de Italiaanse federale politie? Een Lamborghini Urus Performante met een vermogen van 666 pk, die voornamelijk ingezet wordt voor sneltransporten van organen.

1. Dubai

Hoe mooi de vloot van de Italiaanse politie ook is, de eerste plek in onze top gaat zonder aarzelen naar de vloot van de arm der wet in Dubai. De grootste stad van de Emiraten gebruikt zijn vloot zelfs om toeristen te lokken! Het moet gezegd dat de garage uitpuilt van al het moois dat de autowereld te bieden heeft: Audi R8, Aston Martin One-77, Lykan HyperSport, Bugatti Veyron, Mercedes G-Klasse, Porsche 918, … Keuze genoeg om je naar het politiekantoor te laten brengen. 

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km