Toyota, Subaru en Mazda gaan samenwerken om verbrandingsmotoren een toekomst te geven

Toyota, Subaru en Mazda gaan samen met Yamaha en Kawasaki synthetische brandstoffen en waterstof promoten als alternatief voor de elektrische aandrijving.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 november 2021
  • Sector

Om het spectrum van oplossingen voor een kleinere koolstofvoetafdruk te verbreden, hebben de drie Japanse autobouwers (Toyota, Subaru en Mazda) en twee Japanse motorfietsbouwers (Yamaha en Kawasaki) hun intentie aangekondigd om het gebruik van CO2-neutrale synthetische brandstoffen en waterstof te promoten als alternatief voor elektromotoren. 

De vijf bedrijven hebben meer bepaald de intentie om samen de drie volgende initiatieven uit te werken:

  1. deelnemen aan races waarbij gebruikgemaakt wordt van koolstofneutrale brandstoffen 
  2. het gebruik van motoren op waterstof voor twee- en vierwielers onderzoeken
  3. deelnemen aan races waarbij gebruikgemaakt wordt van waterstofmotoren

De vijf Japanse bedrijven willen op die manier “klanten een ruimere keuze bieden,” en tegelijkertijd hybride en elektrische oplossingen blijven ontwikkelen en aanbieden. 

Concreet zal Mazda deelnemen aan wedstrijden met een voertuig dat uitgerust is met een 1.5 l Skyactiv-D die rijdt op een nieuwe generatie biodiesel die voor 100 % op basis van biomassa gemaakt is. 

Subaru en Toyota gaan dan weer wedstijden rijden met de BRZ/GR86 die gebruikmaken van koolstofneutrale synthetische brandstoffen. 

Kawasaki et Yamaha denken na over de gezamenlijke ontwikkeling van een waterstofmotor voor eventueel gebruik in tweewielers. Een samenwerking die verder uitgebreid zou kunnen worden met Suzuki en Honda.

 

Toyota zal bovendien doorgaan met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren die rechtstreeks gevoed worden met waterstof, en dat in het kader van uithoudingsraces in Japan.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 28.490
2021
31.314 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km