Vergeten model: Mitsubishi Pajero I, de prijzen van de Koning van de Dakar exploderen!

Vind je moderne SUV’s saai? Wat denk je dan van een échte 4x4, een rechttoe rechtaan offroader? Een model waarvan de naam respect afdwingt en waarvan het palmares onder andere twee overwinningen in de Parijs-Dakar telt? Ga er dan nu voor, nu het nog kan: de prijzen van de eerste generatie van de Pitsubishi Pajero, de L040, exploderen!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 10 augustus 2022
  • Divers

De Pajero, die in 1982 op de markt kwam, wist te verrassen en maakte het Japanse merk bekend! Tot het begin van de jaren '80 was Mitsubishi immers geen courante naam op de Europese markt... Met de Pajero bouwde Mitsubishi een goede reputatie op, vooral omdat het model in 1984 en 1985 de Parijs-Dakar Rally won!

Moderner dan hij lijkt

De Pajero, die meer bedoeld was voor offroadgebruik dan voor het echte rallyrijden, verraste door zijn technische fiche! Hoewel hij nog steeds een starre achteras en een tussenbak had, verraste hij met zijn onafhankelijke vooras, geveerde zetels en zijn turbodieselmotor! Later, en afhankelijk van de markt, werden andere motoren aan het gamma toegevoegd, zoals een viercilinder benzine met 103 pk en zelfs een 3-liter V6.

Mitsubishi zou ook het aantal aangeboden koetswerkstijlen uitbreiden: terwijl hij aanvankelijk op de markt gebracht werd met een korte wielbasis, 3 deuren en 5 zitplaatsen, kwam er al snel een versie met een lange wielbasis, 5 deuren en zelfs 7 zitplaatsen! Ook de utilitaire versies werden niet vergeten.

Vandaag

Het probleem met extreem robuuste voertuigen is dat ze vaak in handen komen van mensen met een klein budget, die het onderhoud verwaarlozen, vertrouwend op de reputatie van betrouwbaarheid van het model... De eerste Pajero is geen uitzondering en het is tegenwoordig moeilijk om een model in uitstekende staat te vinden. De Pajero L040, die bijna 10 jaar lang werd geproduceerd tot in 1991, had een veelheid aan varianten, maar het zijn vooral de versies met korte wielbasis en de viercilindermotor die je op onze markt vindt. Reken op een minimum van 12.000 euro voor een mooi exemplaar. Maar haast je, want het model wordt echt begeerd!


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mitsubishi Pajero? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mitsubishi Pajero-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km