Video: Electrikhana, Ken Block laat zich gaan in Vegas!

Voor het eerst kroop de Amerikaanse piloot achter het stuur van zijn elektrische Audi S1, de Hoonitron!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 26 oktober 2022
  • Straf
  • 2.459 weergaven

Stop! Laat alles vallen, zoek een comfortabel plaatsje en neem er wat popcorn bij, want Ken Block heeft net zijn nieuwste Gymkhana-video gedropt. Alleen gaat het in dit geval eigenlijk om een 'Electrikhana', want voor het eerst doet de Amerikaanse piloot het met een elektrische bolide! En niet zomaar één, want deze door Audi op maat gemaakte auto is absoluut crazy....


Een auto van 12 miljoen dollar! 

Geïnspireerd op de Audi Quattro S1 die in 1987 de Pikes Peak won, kreeg deze 100% elektrische auto de naam 'Hoonitron'! Het kostte het merk met de vier ringen maar liefst 12 miljoen dollar om hem te bouwen! Als je het ontstaansproces in detail wil ontdekken, bekijk dan de onderstaande video: 


Meer dan honderd banden gesneuveld! 

Als je één ding moet onthouden over deze Hoonitron, dan is het wel dat hij twee elektromotoren heeft, één per as, die elk maar liefst 3.000 Nm koppel ontwikkelen! Ja, deze Audi beschikt in het totaal over 6.000 Nm koppel! Als gevolg daarvan werden tijdens de opnames in Las Vegas meer dan honderd banden de vernieling in gereden! We vallen misschien in herhaling, maar neem er wat popcorn bij en geniet van de video:


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km