Video: Electrikhana, Ken Block laat zich gaan in Vegas!

Voor het eerst kroop de Amerikaanse piloot achter het stuur van zijn elektrische Audi S1, de Hoonitron!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 26 oktober 2022
  • Straf

Stop! Laat alles vallen, zoek een comfortabel plaatsje en neem er wat popcorn bij, want Ken Block heeft net zijn nieuwste Gymkhana-video gedropt. Alleen gaat het in dit geval eigenlijk om een 'Electrikhana', want voor het eerst doet de Amerikaanse piloot het met een elektrische bolide! En niet zomaar één, want deze door Audi op maat gemaakte auto is absoluut crazy....


Een auto van 12 miljoen dollar! 

Geïnspireerd op de Audi Quattro S1 die in 1987 de Pikes Peak won, kreeg deze 100% elektrische auto de naam 'Hoonitron'! Het kostte het merk met de vier ringen maar liefst 12 miljoen dollar om hem te bouwen! Als je het ontstaansproces in detail wil ontdekken, bekijk dan de onderstaande video: 


Meer dan honderd banden gesneuveld! 

Als je één ding moet onthouden over deze Hoonitron, dan is het wel dat hij twee elektromotoren heeft, één per as, die elk maar liefst 3.000 Nm koppel ontwikkelen! Ja, deze Audi beschikt in het totaal over 6.000 Nm koppel! Als gevolg daarvan werden tijdens de opnames in Las Vegas meer dan honderd banden de vernieling in gereden! We vallen misschien in herhaling, maar neem er wat popcorn bij en geniet van de video:


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km