Volg het avontuur van ToiMoi1Panda via VROOM.be

2 schoonbroers en neven beslisten om 7.500 km te rijden naar de Noordkaap voor het goede doel, de strijd tegen neurofibromatose…. En dat met een Fiat Panda! We leggen het je uit...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 februari 2022
  • Divers

Het verhaal begint jammer genoeg tragisch: de schoonzus van Thomas en Tanguy, de twee avonturiers, overleed op amper 24-jarige leeftijd door complicaties te wijten aan neurofibromatose type 1. Dat is een erfelijke en ongeneeslijke genetische ziekte die 1 op de 2.500 baby’s treft. Daarom beslisten de twee schoonbroers, die ook neven van elkaar zijn, om iets te ondernemen en zich in te zetten voor het goede doel dat hun nauw aan het hart ligt. En de manier waarop dat tot stand kwam, is eerder ongewoon...

Richting Hoge Noorden!

Tanguy vertelt dat, in het vliegtuig op de terugweg van vakantie, een advertentie in een tijdschrift over de Baltic Sea Circle Winter Rally hem intrigeerde. Deze tocht van 7.500 km doorkruist 10 landen zonder daarbij gebruik te maken van snelwegen, van 19 februari tot 6 maart. Putje winter! Een uitdaging voor onze twee avonturiers... Na de landing stuurde hij een berichtje naar Thomas met een foto van de advertentie: "Zullen we gaan? Toi, Moi et 1 Panda?" (Jij, ik en 1 panda) Zijn schoonbroer antwoordde met: "GO!" En het avontuur kon beginnen!

Maar waarom met een Panda?

In het licht van zo'n ingewikkelde reis zou je misschien eerder een Land Cruiser kiezen dan een Panda... Maar het bleek een voor de hand liggende keuze voor de twee neven, legt Thomas uit: "Toen we 18 waren, maakten we een tocht in de Pyreneeën en verdwaalden. Een herder zette ons weer op het juiste spoor in een Fiat Panda 4x4. Dat is de auto die we nodig hadden om naar de Noordkaap te gaan. Na een jaar lang hun tweedehandsauto opgeknapt te hebben, zijn ze nu klaar voor het avontuur!

Bijna €30.000 voor de start!

Het doel van de twee neven is duidelijk: de rally uitrijden en tegelijkertijd minimum € 20.000 ophalen. Een uitdaging die al voor de start geslaagd is! Ze verzamelden immers al bijna €30.000 dankzij hun sponsors, allerhande steunverkoopacties, maar vooral dankzij donaties! Bovendien zullen Thomas en Tanguy alle kosten van de raid voor hun rekening nemen. De volledige opbrengst wordt rechtstreeks gebruikt voor de strijd tegen neurofibromatose.

Volg hen op VROOM.be

Het project wist het team van VROOM.be. Te verleiden. We beslisten dus om hen te volgen langsheen de besneeuwde wegen van Noord-Europa en regelmatig te berichten over hun belevenissen. Als je op de hoogte wil blijven van dit mooie avontuur met als eindbestemming Finland, abonneer je dan op onze newsletter en hou onze website in het oog. 


Hoe doe je een gift?

Ondertussen kan je ook de Fondation Inès Costa, waarvoor Tanguy en Thomas strijden, steunen door een gift te doen. Dat is heel eenvoudig: surf gewoon naar hun website en toon je goed hart:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: ToiMoi1Panda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km