Volkswagen ID. Life: elektrische Polo

De concept ID. Life kondigt een toekomstige ‘betaalbare’ elektrische Volkswagen aan die in 2025 wordt verwacht. Hij is zo groot als een Polo en belooft tot 400 kilometer rijbereik.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 september 2021
  • Elektrisch

In het kader van zijn strategie “ACCELERATE” wil Volkswagen elektromobiliteit “voor nog meer mensen” toegankelijk maken. In 2025 lanceert Volkswagen daarom een nieuwe telg van zijn elektrische ID-familie in het segment van de kleine veelzijdige stadswagens, die het nu aankondigt met de conceptcar ID. Life. Volkswagen bevestigt al dat zijn verkoopprijs tussen de 20.000 en de 25.000 euro zal liggen.

Cross-over

In tegenstelling tot zijn door Cupra ontwikkelde neef krijgt de conceptcar hier niet de vorm van een radicale sportieveling. Hij mikt eerder op een positie als cross-over (met vooral een ruime bodemvrijheid van 19 centimeter). Met zijn lengte van 4,09 meter komt zijn formaat in de buurt van dat van de huidige VW Polo (4,07 meter).

MEB met voorwielaandrijving

Technisch gezien staat de ID. Life op het modulaire elektrische platform MEB van de andere leden van de ID-familie van Volkswagen, maar hij onderscheidt zich door zijn voorwielaangedreven architectuur. De tweewielaangedreven variant van zijn grotere broer ID.3 is namelijk een achterwielaandrijver. Maar in de kleinere ID ligt de elektromotor voorin om de voorwielen aan te drijven.

In deze conceptcar ontwikkelt hij 172 kW (234 pk) en een koppel van 290 Nm. Dat is een GTI-vermogen waarmee de ID. Life van 0 naar 100 km/u kan optrekken in 6,9 seconden.

57 kWh

Ondanks zijn compacte formaat zit in de conceptcar toch een grote batterij van 57 kWh. Dat geeft hem een WLTP-rijbereik van tot 400 kilometer. Daarna kan de auto op tien minuten tot 163 kilometer rijbereik recupereren aan een snellaadstation op gelijkstroom.

Mobiele cinema

Het dashboard kiest voor soberheid. Het interieur van de conceptcar is volledig ontdaan van klassieke knoppen en schakelaars. Voor de bediening van de boordfuncties gebruik je aanraakvlakken of je smartphone.

In de gadgetafdeling vinden we een inklapbaar projectiescherm gecombineerd met moduleerbare stoelen. Op die manier kan het interieur van de ID. Life, die vooral jongeren moet aanspreken, worden omgevormd tot een film- of gamezaal.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km