Volkswagen Transporter T7 laat het tipje van zijn neus zien

De generatie T7 van de legendarische Transporter is voor het eerst verschenen in een teaservideo die Volkswagen op zijn sociale media heeft geplaatst.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 december 2023
  • Toekomst

Na de Multivan en de ID. Buzz is het binnenkort aan de Transporter om zichzelf te vernieuwen. Een toekomstige T7 die we al te zien krijgen in een video die Volkswagen heeft gepost op zijn sociale kanalen, naast die twee andere modellen van de Bulli-familie. De toekomstige Duitse bestelwagen lijkt wat op de Multivan, maar ook op de Ford Transit Custom waarmee hij zijn platform deelt!

Volkswagen Transporter T7 als diesel, plug-inhybride en volledig elektrisch

Inderdaad, de samenwerking tussen Ford en Volkswagen gaat nog een stapje verder. De Amarok deelt al zijn architectuur met de Ranger, de Explorer met de ID.4 en binnenkort dus ook de Transporter met de Transit Custom. Die zou dezelfde motorisaties moeten krijgen als bij de Ford, met dus versies op diesel, een plug-inhybride en zelfs een volledig elektrische versie! Volkswagen kondigt verder aan dat zijn bestelwagen een nuttig laadvermogen krijgt van meer dan een ton.


Alle koetswerkvormen vanaf de lente van 2024

Zoals nu ook het geval is met de T6.1, zal de T7 beschikbaar zijn in heel wat verschillende koetswerkvormen. Hij komt er in twee lengtes en verschillende hoogtes, als Combi, als chassis-platform, als dubbele cabine en als Caravelle! Een Transporter die dus werkelijk alles zal kunnen vervoeren. De officiële presentatie van de Volkswagen Transporter T7 staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km