Volkswagen Transporter T7 laat het tipje van zijn neus zien

De generatie T7 van de legendarische Transporter is voor het eerst verschenen in een teaservideo die Volkswagen op zijn sociale media heeft geplaatst.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 december 2023
  • Toekomst

Na de Multivan en de ID. Buzz is het binnenkort aan de Transporter om zichzelf te vernieuwen. Een toekomstige T7 die we al te zien krijgen in een video die Volkswagen heeft gepost op zijn sociale kanalen, naast die twee andere modellen van de Bulli-familie. De toekomstige Duitse bestelwagen lijkt wat op de Multivan, maar ook op de Ford Transit Custom waarmee hij zijn platform deelt!

Volkswagen Transporter T7 als diesel, plug-inhybride en volledig elektrisch

Inderdaad, de samenwerking tussen Ford en Volkswagen gaat nog een stapje verder. De Amarok deelt al zijn architectuur met de Ranger, de Explorer met de ID.4 en binnenkort dus ook de Transporter met de Transit Custom. Die zou dezelfde motorisaties moeten krijgen als bij de Ford, met dus versies op diesel, een plug-inhybride en zelfs een volledig elektrische versie! Volkswagen kondigt verder aan dat zijn bestelwagen een nuttig laadvermogen krijgt van meer dan een ton.


Alle koetswerkvormen vanaf de lente van 2024

Zoals nu ook het geval is met de T6.1, zal de T7 beschikbaar zijn in heel wat verschillende koetswerkvormen. Hij komt er in twee lengtes en verschillende hoogtes, als Combi, als chassis-platform, als dubbele cabine en als Caravelle! Een Transporter die dus werkelijk alles zal kunnen vervoeren. De officiële presentatie van de Volkswagen Transporter T7 staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km