Volvo stopt de verkoop van breaks en berlines in het Verenigd Koninkrijk!

Volgt ons land ook?

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 07 augustus 2023
  • Sector

Wat is er meer iconisch dan een Volvo break? Toch verdwijnen in het Verenigd Koninkrijk de ‘estates’ en ‘saloons’ (breaks en berlines aan deze kant van het Kanaal) uit het aanbod van het Zweedse merk. Eerder deze zomer schrapte Volvo UK de S90 al uit zijn catalogus. Maar daar stopt de afslanking van het gamma niet. Zo kunnen Britse klanten ook de V60 en V90 breaks niet langer configureren op de website van Volvo in hun land. Britten die nog een Volvo break willen, zullen het moeten doen met de beschikbare stockvoertuigen, voor zolang die er nog zijn! Gelukkig is dat (nog) niet het geval op het Oude Continent.

Volop SUV’s

Zoals de meeste autobouwers schakelt Volvo geleidelijk aan zijn productie over op 100 % elektrische modellen. In de Amerikaanse Volvo-fabriek in Charleston bijvoorbeeld, waar de S60 voor Europa gebouwd wordt, wordt de productielijn stilaan omgebouwd om elektrische SUV’s te gaan bouwen. En naast die omschakeling kopen Volvo-klanten ook gewoon geen breaks of berlines meer. Ze kiezen massaal voor SUV’s. Het bewijs: het best verkochte model van de Zweedse autobouwer tijdens de eerste helft van dit jaar was de XC60. Daarvan werden er meer aan de man gebracht dan alle breaks en berlines samen!

Valt het doek voor de berlines en de breaks?

Trekt Volvo de stekker uit de productie van zijn conventionele modellen? Niets is minder zeker. Warren Davidson, die verantwoordelijk is voor de productplanning van het merk, vertelde onlangs nog aan onze collega’s bij de BBC: “Volvo is geen merk dat zijn erfgoed verloochent”. Hij voegde er nog aan toe: “SUV’s zijn bijzonder belangrijk voor ons, maar we willen niet alleen maar SUV’s”. Het Zweedse merk, dat vandaag gebruikmaakt van een moduleerbaar onderstel van Geely, zou in de toekomst immers makkelijk een 100% elektrisch break te ontwikkelen, of een elektrische berline. Er wordt trouwens gefluisterd dat een batterij-elektrische break in de komende maanden onthuld zou worden… Alles lijkt er dus op te wijzen dat Volvo verder zal gaan op de weg die het in 1953 insloeg met de lancering van de Duett.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Volvo Cars.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km