Onze 8 favoriete tests van 2023

Welke 8 modellen zouden we kiezen van alle auto's die we hebben kunnen testen in 2023? Dit is onze selectie, die opzettelijk breed is gehouden om alle situaties met gemak aan te kunnen!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 21 december 2023
  • Divers

De eindejaarsperiode is traditioneel een ideaal moment om de balans op te maken. Dus waarom niet van de gelegenheid gebruikmaken om onze favoriete garage samen te stellen op basis van de modellen die we konden proberen in 2023?

1. Alpine A110 R

Het jaar begon alvast met een knaller, met onder meer de test van de extreme R-versie van de Alpine A110. We plaatsen hem in onze droomgarage dankzij zijn lichtheid en het gemak om ermee te rijden. Een echt speeltje dat je met plezier van de ene naar de andere bocht slingert. Bovendien houden we deze Alpine met verbrandingsmotor bij voor zijn verzamelaarswaarde, aangezien het merk heeft besloten om de overstap te maken naar volledig elektrische modellen...

2. Caterham Seven 340 R

Kies je ervoor om 8 verschillende auto's in je droomgarage te zetten, dan is er een beetje speelruimte om er nog een tweede speeltje aan toe te voegen voor funritten in je eentje. Een model dat nog een stapje verder gaat dan de Alpine A110 R. En in dit geval eentje dat niet even gemakkelijk is om te rijden! Net het omgekeerde: je komt er verfomfaaid, halfdoof en met wat blauwe plekken uit. Maar als het de lichtheid van de Alpine was die ons heeft verleid, met zijn leeggewicht van 1.083 kilo, dan kunnen we niet anders dan zwichten voor de minder dan... 600 kilo van de Caterham. De belangrijkste reden om deze Seven in onze garage te plaatsen, is echter de pure sensaties die je ervan krijgt tijdens het rijden. Een echte reliek uit een andere tijd zonder hulpjes waar je alleen maar van kan houden... ondanks al zijn kleine gebreken!

3. BMW M3 Touring

Allemaal goed en wel, maar daarmee hebben we nog geen praktische auto in de garage zitten. Gelukkig kunnen we dankzij BMW, dat in 2023 eindelijk zijn M3 ook als break (Touring) heeft uitgevoerd, een zowel polyvalent als plezierig model kiezen! Met deze BMW M3 Touring heb je namelijk zowel een modern infotainmentsysteem, een verzorgde afwerking, een koffer van 500 liter en... 510 pk onder je rechtervoet! Power die je bovendien naar alle vier de wielen kan sturen, of enkel naar de achterwielen als je in een speelse bui bent.

4. Lotus Eletre

Aangezien het tegenwoordig ook mogelijk is om sportieve ritjes te maken met het hele gezin... zonder een druppel benzine te verbruiken, houden we ook de Lotus Eletre bij in onze garage, die we afgelopen zomer hebben ontdekt. Daarmee hebben we een 'hyper-SUV' achter de hand die tot 675 kW (905 pk) en 985 Nm ontwikkelt. Voldoende om van 0 tot 100 km/u te sprinten in 2,95 seconden, en dat vanuit een luxueuze cocon. Dankzij zijn architectuur op 800 volt is het ook mogelijk om zijn forse batterij van 112 kWh supersnel bij te laden met maximaal 350 kW om lange afstanden af te leggen zonder een centje pijn. Een laadbeurt van 10 tot 80% duurt daarmee nog maar 20 minuten.

5. Honda CR-V

Tot nu toe is het nogal een exclusieve garage aan het worden, als we erover nadenken... Het is niet verboden om te dromen, dus we zouden op dezelfde manier kunnen verdergaan, maar we laten liever zien dat we ook de kwaliteiten van minder elitaire modellen kunnen appreciëren bij Vroom. Voor familie-uitstapjes zijn comfort en binnenruimte namelijk nog steeds belangrijker dan prestaties. Laten we de nieuwe generatie van de hybride SUV Honda CR-V dus ook een plekje geven in onze garage. Het perfecte voorbeeld van een model waar je niet snel aan zou denken, maar dat een heleboel kwaliteiten heeft die je zal waarderen in dagelijks gebruik. Bovendien is de hybride aandrijflijn zeer efficiënt en gemakkelijk in gebruik.

6. Kia EV9

Als je liever nog een stapje verder gaat qua elektrificatie, of als je vooral liever een SUV hebt met een meer charismatische look, dan is de nieuwe XXL-elektrische SUV van Kia misschien iets voor jou: de EV9. Naast zijn moderne elektrische architectuur op 800 volt die snelle laadbeurten mogelijk maakt, is dit model een comfortabel en stil slagschip met een bijzonder ruim en modulair interieur.

7. Ineos Grenadier

Bij het volgende model voor onze droomgarage blijven we in hetzelfde segment van de blokvormige bakbeesten... Maar dan met een 4x4 met een veel meer ouderwetse insteek! Het is dan ook altijd interessant om een pure terreinwagen in je garage te hebben. Bovendien willen we de prestatie onderstrepen van zo'n geslaagd model vanaf een leeg blad te ontwerpen, een proces dat begon met een paar vrienden in een pub! Toegegeven, het idee kwam van Jim Ratcliffe, de voorzitter en CEO van Ineos, zomaar even het tweede grootste chemiebedrijf ter wereld. Dat helpt natuurlijk om ervoor te zorgen dat je wensen uitkomen.

Maar het is het vermelden waard dat de Ineos Grenadier, naast zijn talloze kwaliteiten om uit de moeilijkste situaties te komen, ook een cockpit heeft die eruitziet als een gevechtsvliegtuig. Meer is er niet nodig om ons innerlijke kind te overtuigen. Zet hem maar in de garage!

8. Rolls-Royce Ghost

Met deze 7 bovenstaande modellen hebben we al iets voor zowat elke situatie die we ons kunnen bedenken. Maar omdat er niet elk jaar een Rolls-Royce in handen van Vroom komt, kunnen we bijna niet anders dan de Ghost bijhouden die we afgelopen herfst hebben kunnen ontdekken. Als dromen mag, dan kunnen we even goed voor de ultieme droom gaan, toch? Daarmee hebben we meteen ook een model in onze garage waarmee het niet enkel leuk rijden is... maar ook leuk om in gereden te worden!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km