Werkt Cadillac aan een luxueuze cabrio?

Het designteam van General Motors postte er in elk geval een designschets van op zijn Instagram.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 02 januari 2023
  • Toekomst

Ooit stond Cadillac synoniem voor limousines en imposante coupés en cabrio’s, maar tegenwoordig ligt de nadruk vooral op SUV’s. Dat blijft ongetwijfeld ook zo de komende jaren, maar het Amerikaanse luxemerk werkt ook aan nieuwe modellen voor zijn elektrische toekomst. De Celestiq was daarvan een eerste voorbeeld, en nu lijkt er ook opnieuw een cabrio in de maak.

Project met toekomst? 

Het designteam van General Motors, waar Cadillac deel van uitmaakt, stuurde bij wijze van kerst- en nieuwjaarswens immers een schets de wereld in van een dakloos model. Het is maar één schets, maar die is op het eerste zicht best geslaagd. Als je niet zou weten dat GM hem getekend had, zou je hem kunnen verwarren met een Aston Martin. Het zou een moderne interpretatie van de Ciel concept uit 2011 kunnen worden...

Of er effectief opnieuw een cabrio van Cadillac komt, is niet helemaal duidelijk. Maar het zou natuurlijk wel passen bij de luxueuzere positionering die het merk zichzelf wil aanmeten. Het is exact 20 jaar geleden dat Cadillac een dakloos model introduceerde, met de XLR in 2003. Het werd een flop. Sindsdien lijkt de liefde van het merk voor het genre bekoeld, al was er in 2011 wel de Ciel, die echter nooit voorbij het conceptstadium geraakte. Of het model van de schets eenzelfde leven beschoren is of dat hij werkelijkheid wordt (en misschien zelfs naar Europa komt), zal de toekomst moeten uitwijzen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km