Werkt Cadillac aan een luxueuze cabrio?

Het designteam van General Motors postte er in elk geval een designschets van op zijn Instagram.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 02 januari 2023
  • Toekomst

Ooit stond Cadillac synoniem voor limousines en imposante coupés en cabrio’s, maar tegenwoordig ligt de nadruk vooral op SUV’s. Dat blijft ongetwijfeld ook zo de komende jaren, maar het Amerikaanse luxemerk werkt ook aan nieuwe modellen voor zijn elektrische toekomst. De Celestiq was daarvan een eerste voorbeeld, en nu lijkt er ook opnieuw een cabrio in de maak.

Project met toekomst? 

Het designteam van General Motors, waar Cadillac deel van uitmaakt, stuurde bij wijze van kerst- en nieuwjaarswens immers een schets de wereld in van een dakloos model. Het is maar één schets, maar die is op het eerste zicht best geslaagd. Als je niet zou weten dat GM hem getekend had, zou je hem kunnen verwarren met een Aston Martin. Het zou een moderne interpretatie van de Ciel concept uit 2011 kunnen worden...

Of er effectief opnieuw een cabrio van Cadillac komt, is niet helemaal duidelijk. Maar het zou natuurlijk wel passen bij de luxueuzere positionering die het merk zichzelf wil aanmeten. Het is exact 20 jaar geleden dat Cadillac een dakloos model introduceerde, met de XLR in 2003. Het werd een flop. Sindsdien lijkt de liefde van het merk voor het genre bekoeld, al was er in 2011 wel de Ciel, die echter nooit voorbij het conceptstadium geraakte. Of het model van de schets eenzelfde leven beschoren is of dat hij werkelijkheid wordt (en misschien zelfs naar Europa komt), zal de toekomst moeten uitwijzen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km