Alles wat er te zien is op de Zoute Grand Prix 2023

Conceptcars, nieuwe modellen, legendarische klassiekers, ... Er is dit jaar heel wat te zien in Knokke!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 06 oktober 2023
  • Divers

De Zoute Grand Prix is eerst en vooral de gelegenheid voor veilinghuis Bonhams om een enorme veiling te organiseren waar er tal van Ferrari's, Aston Martins, Porsches, Jaguars, Bugatti's en noem maar op onder de hamer gaan. Maar voordat ze worden geveild, worden al deze uitzonderlijke wagens voorgesteld in de Zoute Gallery. Daar vinden we ook enkele moderne creaties terug, zoals de Mondo G van Mercedes. De toegangstickets voor deze tent beginen bij 45 euro.Verleden, heden en toekomst in twee verschillende tenten

De Zoute Grand Prix is ook de gelegenheid voor de luxe- en premiumconstructeurs om hun huidige en toekomstige meesterwerken te laten zien. Onder het dak van de Prado Zoute vinden we hedendaagse modellen terug, maar ook conceptcars en enkele unieke creaties. Het is ook onder deze tent dat heel wat modellen hun Belgische première maken! Ook hier moet je minstens 45 euro betalen om binnen te mogen. Een ticket waarmee je beide exposities kan bezoeken is ook beschikbaar vanaf 75 euro.Heel knokke in rep en roer

Maar de Zoute Grand Prix is niet beperkt tot de dijk en de twee gigantische tenten met betalende inkom. Het is in de eerste plaats een prestigieuze regelmatigheidsrally! Voor de gelegenheid wordt de hele kuststad Knokke een weekend lang omgetoverd tot een autoshow in open lucht. Een gelegenheid waar zeldzame oldtimers en moderne bolides het asfalt en de parkeerplaatsen delen, tot groot genoegen van de liefhebbers van mooie koetswerken. Een echt unieke sfeer, die alleen al de trip waard is. Als kers op de taart zijn deze zaken ook gratis te zien, toch als je een parkeerplaats hebt gevonden...Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km