Top 5 van de zotste auto’s van SEMA 2021

Het Amerikaanse salon levert nog maar eens een reeks unieke creaties op, de ene nog zotter dan de andere. Maar een aantal modellen hebben verdienden wat extra aandacht.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 november 2021
  • Straf

De 2021-editie van de SEMA Show in Las Vegas heeft afgelopen vrijdag de deuren gesloten. Deze Amerikaanse beurs is altijd het toneel voor een aantal ongelooflijke tuningprojecten: verhoogde of net sterk verlaagde pick-ups, met een V8 of een elektromotor en soms zelfs auto’s met drie wielen… niets is te gek voor SEMA. Een aantal van de honderden aanwezige voertuigen wisten meer onze aandacht te trekken dan anderen…

1. Ford Bronco DR

De letters ‘DR’ staan voor Desert Racer. Deze Bronco is een racewagen die bestemd is om de legendarische Baja 1000 te domineren. Om daarvoor te zorgen, vinden we onder de motorkap een motor die alle puristen verwachtten in de Bronco: de 5.0 liter V8 Coyote van de Mustang! In combinatie met immense banden en een offroad-ophanging, zal hij zonder twijfel potten breken in de Amerikaanse rally. Hij zal gebouwd en zelfs gecommercialiseerd worden door Ford! Ja, je kan één van de 50 exemplaren van dit woestijnmonster kopen voor een prijs van om en bij de $ 250.000.


2. Ford F-100 Eluminator

Ja, we hebben het onlangs al eens gehad over deze oude Ford pick-up, maar deze restomod verdient nog wat extra aandacht. Niet enkel door zijn look, maar vooral door wat er onder de motorkap zit: de elektromotor van de Mustang Mach-E. Het feit dat Ford deze gerestaureerde oldtimer voorstelt, is vooral om aan te kondigen dat eender wie dit blok voortaan kan kopen. Het moet $ 3.900 kosten, zo’n € 3.400 volgens de huidige wisselkoers. Uitstekend nieuws dat, zo hopen we toch, de prijs van de elektrische ombouw van oldtimers zal doen dalen. 

3. Ford Shelby Mustang Mach-E GT Concept

De Amerikaanse constructeur was in vorm voor deze editie van SEMA! Na de Bronco en de Eluminator, wist nog een derde model van Ford ons te intrigeren: de Shelby concept car op basis van de Mach-E. Naast de legendarische witte koetswerkkleur met blauwe strepen die zo herkenbaar zijn voor Shelby, zien we ook een koetswerkkit die de SUV nog sportiever maakt dan de GT-versie. Jammer genoeg was er geen info over de prestaties… Zou deze concept car een voorbode zijn van een nog gespierdere versie van de elektrische Amerikaan? Om in het oog te houden…

4. Raceversie van deHonda Civic Si

Honda maakte van deze gelegenheid gebruik om een raceversie van zijn Civic te onthullen. Een versterkt chassis, straffere remmen en slicks staan op het menu. Onder de motorkap vinden we de viercilinder van de Si, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak. Achteraan valt vooral de imposante vleugel op die de aerodynamische downforce moet verbeteren. Hij doet meteen ook vermoeden hoe de hypersportieve Type R er zou kunnen uitzien, een versie die binnenkort zijn opwachting zou maken. 


5. Toyota Formula Supra 

Onder de motorkap van deze Toyota Supra, die volledig opnieuw opgebouwd is uit koolstofvezel, gaat een ongelooflijke krachtbron schuil: een atmosferische V10! Deze 4.0 liter grote motor werd gebouwd door het Britse JUDD en werd gebruikt tijdens de 24 uren van Le Mans en in de Formule 1! Hij levert 730 pk en klimt tot een toerental van 11.000 t/min! We moeten je niet vertellen dat zijn geluid absoluut ongelooflijk is, maar ontdek dat vooral zelf in deze video:


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km