Audi Q7 krijgt volledige update

De grootste SUV in de Audi-catalogus krijgt een stevige update. De vernieuwde Q7, geüpdatet van koplampen tot motoren en dashboard, komt medio september bij de dealers aan.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 26 juni 2019

Audi Q7 krijgt volledige update

De oudste "Q" in de Audi-catalogus moderniseert zijn uiterlijk om het aan te passen aan het uiterlijk van zijn nieuwere broers, waaronder de recente Q8-coupéversie. Deze nieuwe Q7 wordt gekenmerkt door een nieuw achthoekig Singlefram-radiatorrooster. Opmerkelijk zijn ook de nieuwe koplampen, met een specifieke lichtsignatuur, met optionele HD matrix-led-technologie. Zij zorgen voor Audi's laserverlichting. De achterkant evolueert door de integratie van een grote chromen strook die de lichtblokken met elkaar verbindt. Een detail dat Audi tegenwoordig wel vaker toepast.

Audi Q7 krijgt volledige update
Audi Q7 krijgt volledige update

Milde hybride

Technisch voert Audi op alle motoren een mild hybrid-systeem met 48 volt in. Er zullen twee dieselmotoren beschikbaar zijn wanneer de vernieuwde Q7 in september op de markt wordt gebracht. Het motoraanbod wordt dan snel aangevuld met een benzinemotor en een plug-inhybride. Je kunt ook een actief rolstabilisatiesysteem bestellen. Dat gebruikt kleine elektromotoren om de stabilisatorstangen aan te drijven en de Q7 dynamischer te maken bij een sportieve rijstijl.

Audi Q7 krijgt volledige update

Dashboard

Het dashboard van de Q7 is ‘verouderd’ en maakt volledig plaats voor de nieuwe generatie zoals die op de Q8 te zien is. Het nieuwe dashboard integreert twee grote touchscreens, die zorgen voor haptische en akoestische feedback, en een grote horizontale strook die de ventilatieopeningen verbindt.

Audi Q7 krijgt volledige update

Te vroeg voor België

De Audi Q7 krijgt ook nieuwe hoogtechnologische uitrusting. Te hoogtechnologisch voor onze markt zelfs: Amazons virtuele assistent Alexa, die geïntegreerd is in het MMI-infotainmentsysteem van deze nieuwe Q7, zal nog niet beschikbaar zijn in ons land. Dat is ook het geval voor de ‘Car-to-X’-informatiedienst, die informatie uitwisselt met de infrastructuur. Deze functie wordt geleidelijk aan uitgerold in sommige Europese steden, maar nog niet in België.

Audi Q7 krijgt volledige update

5 of 7 plaatsen

Uiteraard blijft de Q7 vooral passagiers en/of bagage vervoeren. Deze nieuwe generatie wordt altijd aangeboden met vijf of zeven plaatsen. Die laatste heeft dan twee elektrisch neerklapbare zetels. Afhankelijk van de positie van de rugleuning van de verschuifbare achterbank is de kofferruimte van de vijfzitter tussen de 865 en 2.050 liter groot.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km