De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 april 2024
  • Toekomst

De derde generatie BMW X3 werd gelanceerd in 2017 en gefacelift in 2021, wat betekent dat het moment binnenkort aanbreekt om het stokje door te geven aan zijn opvolger. Een vierde generatie die op dit moment zijn dynamisch testwerk afrondt om de laatste plooien glad te strijken alvorens zijn officiële presentatie. De Duitse constructeur kondigt zelfs aan dat de nieuwe X3 al binnen enkele weken wordt voorgesteld.

Dynamischer én comfortabeler

BMW kondigt onder meer aan dat de nieuwe BMW X3 een breder spoor krijgt achteraan, een stijver chassis, een directer stuur en opnieuw ontworpen antirolstangen. Allemaal verbeteringen die hem zowel dynamischer als comfortabeler moeten maken dan zijn voorganger.



Meer technologie aan boord

De nieuwe BMW X3 krijgt natuurlijk ook de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem van de constructeur, met het gebogen dubbele schermpaneel. Ook de nieuwste rijhulpsystemen zouden hun weg moeten vinden naar de middelgrote premium SUV. Maar hoewel de technologie aan boord naar een nieuw niveau wordt getild, kondigt BMW wel nog aan dat de iDrive-bediening op de middenconsole blijft bestaan om het centrale aanraakscherm mee te bedienen. 

Verbrandingsmotoren, plug-inhybrides en een M, maar geen elektrische versie...

Net als de huidige generatie zal deze nieuwe BMW X3, die op hetzelfde platform als zijn voorganger wordt gebouwd, zijn verbrandingsmotoren en plug-inhybride aandrijflijnen behouden. Ook een M-versie staat weer op stapel, te zien aan de vier uitlaatpijpen van de testmodellen op enkele op sommige foto's! De elektrische iX3 wordt dan weer pas volgend jaar vernieuwd en slaat zijn eigen weg in. Het wordt namelijk een apart model, als productieversie van de Vision Neue Klasse X.



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW X3? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW X3-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km