Onze 5 favoriete details van de nieuwe Citroën C3 en ë-C3

De Citroën C3 en vooral de ë-C3, die in oktober 2023 werd onthuld, zou de markt voor kleine SUV's op zijn kop moeten zetten met deze 5 slimme details.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 april 2024
  • Divers

1. Het Citroën Head-Up Display

Het is duidelijk dat het Franse merk goed heeft nagedacht tijdens de ontwikkeling van zijn nieuwe C3 en ë-C3. Dat is des te duidelijker te zien aan boord, met onder meer het Citroën Head-Up Display. Dat is een scherm dat aan de bovenkant van het dashboard is geïnstalleerd, zoals een klassiek head-up display, maar dat reflecteert op een zwarte strook plastic, en dus niet op de voorruit. Dat maakt het Citroën Head-Up Display goedkoper om te produceren, maar je ziet er nog steeds alle belangrijke info op boven het stuurwiel, waardoor je nooit je ogen van de weg moet halen.



2. Zijn binnenruimte voor het formaat

Ondanks hun compacte buitenafmetingen van 4,01 m lang, 1,76 m breed en 1,57 m hoog zijn de Citroën C3 en ë-C3 nog steeds vrij ruim. Vier middelgrote volwassenen kunnen namelijk plaatsnemen aan boord zonder dat er iemand zijn beenruimte moet opofferen. De koffer is dan weer 310 liter groot met alle zitplaatsen overeind. Niet gigantisch, maar ook lang niet slecht voor een autootje van deze grootte.



3. Zijn elektrische motorisaties...

De vierde generatie Citroën C3 krijgt twee verschillende elektrische varianten. De eerste beschikt over een motor van 83 kW (113 pk) en een batterij van 44 kWh om in ongeveer 11 seconden van 0-100 km/u op te trekken, maar vooral voor een actieradius van maximaal 320 km. Helaas kennen we de technische details van de tweede, goedkopere variant nog niet. We weten enkel dat hij ongeveer 200 km per laadbeurt zal kunnen afleggen. Maar dat zijn niet de enige keuzes die er zijn...

4. ... maar ook zijn verbrandingsmotoren!

Er staan namelijk ook versies van de Citroën C3 met een benzinemotor op de planning! Helaas, net als bij de goedkoopste elektrische variant, heeft Citroën nog niets losgelaten over de technische details van deze brandstofversie. Maar daar houdt het nog niet op voor de Franse constructeur, want naast de vele varianten van de C3 en ë-C3 komt er ook een nieuwe Citroën C3 Aircross! Die zou zelfs tot 7 passagiers kunnen vervoeren. Maar ook op deze versie is het nog even wachten voor we hem in vol ornaat kunnen ontdekken.



5. De lage prijzen van de Citroën C3 en ë-C3

De Citroën C3 met verbrandingsmotor en de elektrische ë-C3 worden aangeboden in twee uitvoeringen: You en Max. Een volledige prijslijst hebben we nog niet, maar we weten wel al dat de prijs van de basisversie voor de Citroën ë-C3 met 200 km op 19.990 euro wordt vastgelegd, of 23.300 euro met een actieradius van 320 km. Dezelfde motorisaties in de Max-uitvoering worden respectievelijk aangeboden vanaf 24.000 euro en 27.000 euro. Prijzen die trouwens identiek zijn in heel Europa, een kwestie van transparantie volgens Citroën. En hoewel we de precieze prijzen van de versies op benzine nog niet kennen, kunnen we wel al verklappen dat die nog scherper worden dan de elektrische wagens!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km