Audi Q6 e-tron stoomt zich klaar in het hoge noorden

De Q6 e-tron SUV en Sportback zullen geproduceerd worden in Ingolstadt en worden de eerste modellen op het nieuwe PPE-platform met een 800 V-architectuur.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 maart 2023
  • Toekomst

We hadden gehoopt hem vorig jaar al te zien, maar de Audi Q6 e-tron wordt uiteindelijk pas in 2023 voorgesteld. Na eerder al verrast te worden door onze spionagefotografen in zijn SUV-vorm, maar ook als Sportback, is het nu aan Audi zelf om een tipje van de sluier van zijn nieuwe elektrische SUV te lichten. Hij is nog goed gecamoufleerd, maar dit “productierijpe prototype” rondt momenteel zijn wintertests af.

PPE-platform en 800 V

Deze Q6 e-tron wordt het eerste model in een lange reeks gebaseerd op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) van Audi en Porsche. Zijn 800 volt-architectuur maakt het mogelijk om ultrasnel op te laden aan 350 kW. Wat zijn actieradius betreft, kunnen we ons inbeelden dat die de grens van 500 km overschrijdt, zoals reeds het geval is bij de Q4 en Q8 e-tron

Made in Ingolstadt

Over de Q6 e-tron, die veel gemeenschappelijk zal hebben met de toekomstige elektrische Porsche Macan, is nog veel onbekend, te beginnen met zijn lanceringsdatum. De constructeur met de vier ringen geeft namelijk nog maar één weetje vrij in zijn persbericht, naast die 800 V-architectuur: de elektrische SUV zal volledig gebouwd worden in het hoofdkwartier van het merk in Ingolstadt.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km