Citroën Basalt: SUV-coupé, maar niet voor ons...

Deze nieuwe Citroën Basalt is enkel bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse en Indiase markten, en dat vinden wij jammer!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 maart 2024
  • Toekomst

Na de nieuwe (ë-)C3 en de toekomstige C3 Aircross met 7 zitplaatsen, zet Citroën zijn offensief voort op het B-SUV-segment. Het Franse merk heeft namelijk de conceptversie van een zeer aantrekkelijke SUV-coupé voorgesteld: de Basalt. Helaas mogen we je niet te veel valse hoop geven, want het lijkt er niet op dat de productieversie naar Europa komt...

Weinig info

Citroën blijft voorlopig alvast nog vrij discreet over zijn toekomstige SUV-coupé Basalt, met nog niets van technische info over het model. Het enige dat we weten, is dat hij op hetzelfde platform wordt gebouwd als de nieuwe C3 en toekomstige C3 Aircross. De Franse constructeur is zelfs zo gierig met informatie dat het nog niet eens een foto toont van het interieur van zijn nieuwe model!

Enkel voor Zuid-Amerika en India?

Hoewel het vandaag nog om een conceptcar gaat, zou er spoedig een productieversie moeten komen van de Citroën Basalt. Die wordt al in de tweede helft van dit jaar onthuld en zou er niet heel erg anders moeten uitzien dan het exemplaar op de foto's. Helaas is de Basalt waarschijnlijk uitsluitend bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse en Indiase markten. Het Franse merk zegt voorlopig namelijk niets over een Europese lancering... en dat vinden we jammer.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km