Na de nieuwe (ë-)C3 en de toekomstige C3 Aircross met 7 zitplaatsen, zet Citroën zijn offensief voort op het B-SUV-segment. Het Franse merk heeft namelijk de conceptversie van een zeer aantrekkelijke SUV-coupé voorgesteld: de Basalt. Helaas mogen we je niet te veel valse hoop geven, want het lijkt er niet op dat de productieversie naar Europa komt...

Weinig info

Citroën blijft voorlopig alvast nog vrij discreet over zijn toekomstige SUV-coupé Basalt, met nog niets van technische info over het model. Het enige dat we weten, is dat hij op hetzelfde platform wordt gebouwd als de nieuwe C3 en toekomstige C3 Aircross. De Franse constructeur is zelfs zo gierig met informatie dat het nog niet eens een foto toont van het interieur van zijn nieuwe model!

Enkel voor Zuid-Amerika en India?

Hoewel het vandaag nog om een conceptcar gaat, zou er spoedig een productieversie moeten komen van de Citroën Basalt. Die wordt al in de tweede helft van dit jaar onthuld en zou er niet heel erg anders moeten uitzien dan het exemplaar op de foto's. Helaas is de Basalt waarschijnlijk uitsluitend bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse en Indiase markten. Het Franse merk zegt voorlopig namelijk niets over een Europese lancering... en dat vinden we jammer.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail: