Dit is de Porsche Cayenne cabrio die er nooit kwam

Het nooit eerder getoonde studiemodel is niet moeders mooiste, dus misschien niet zo erg dat er geen productievervolg kwam.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 08 augustus 2022
  • Straf

De Porsche Cayenne bestaat 20 jaar. Eerder lijstten we al de 5 meest mythische modellen van de eerste SUV van Porsche op, maar nu geeft het merk uit Stuttgart beelden vrij van een studiemodel van een Cayenne met stoffen dak. Het bleef (gelukkig?) bij één exemplaar.

One-off

Dakloze SUV’s zijn eerder zeldzaam. Zo was er bijvoorbeeld de Nissan Murano CrossCabriolet die niet echt potten wist te breken, de Land Rover Evoque Convertible en kan je bij Volkswagen een T-Roc cabrio bestellen. Maar ook Porsche dacht dus aan een cabrioversie van zijn eerste generatie Cayenne.


Kort na de lancering van de Cayenne in December 2002 kwamen de ontwerpers in Suttgart met drie nieuwe ideeën voor het model: deze cabrio, een 20 cm langere gesloten vierdeurs met een derde zetelrij en een coupé – die in de derde generatie van het model uiteindelijk werkelijkheid werd. De cabrioversie is de enige die niet enkel op papier bestond, maar waarvan ook een studiemodel gebouwd werd. Rijden kan hij niet, want ondanks een rolbeugel achteraan beschikt hij niet over de nodige koetswerkstijfheid.

De Cayenne cabrio was een ‘Package Function Model’ om te bekijken hoe praktisch een dergelijk concept zou zijn in gebruik en of het design zou aanspreken. Het model beschikt trouwens over een ander design voor de linker- en rechterachtersteven. Geen van beiden voldeed blijkbaar aan de eisen van het merk. Deze one-off wordt bewaard in het Porsche-museum.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Cayenne? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Cayenne-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Porsche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km