Venturi

Geflopt model: Venturi 300 Atlantique, prestaties volstaan niet…

Geflopt model: Venturi 300 Atlantique, prestaties volstaan niet…

Wanneer we het hebben over 'supercars', denken we vaak aan Italiaanse of Duitse bolides, of zelfs Britse, maar bijna nooit aan auto’s uit Frankrijk! Deze Venturi is één van de ultieme Franse supercars en hij bewijst dat mooi en performant zijn niet volstaat in deze klasse.

Top 5: vergeten sportwagens

Top 5: vergeten sportwagens

De autogeschiedenis telt heel wat kleine merken die de beste sportwagen ter wereld wilden bouwen. De resultaten beantwoordden niet altijd aan de verwachtingen, zowel op de weg als in de verkoopcijfers. Vandaag zetten we de beste nog eens op een rij.

DiCaprio stort zich op Formule E

DiCaprio stort zich op Formule E

Een tiende team gaat deelnemen aan het Formule E-kampioenschap. En niet het eerste het beste, want het werd opgericht door onder anderen de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio en Gildo Pallanca Pastor, CEO van Venturi Automobiles. DiCaprio is niet alleen bekend door Titanic maar ook door zijn engagement voor het milieu. In een persbericht verklaarde hij dat “de toekomst van onze planeet afhangt van onze capaciteit om schonere auto’s te gebruiken die minder energie verbruiken. Venturi Grand Prix bewijst visionair te zijn door een renstal te creëren die het milieu respecteert en ik ben trots deel te nemen aan die inspanning.”