Volkswagen ID.7: ook voor lange afstanden

De elektrische berline van Volkswagen zit boordevol innovatieve opties om zijn inzittenden in alle comfort tot 700 km te vervoeren alvorens te moeten opladen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 april 2023
  • Lancering

De grote elektrische reisberline van VW is eindelijk zonder camouflage te zien! Met een lengte van 4,96 m en een wielbasis van bijna 3 m is de vervanger van de Passat berline zeer glad gestreken. Zijn Cx-waarde is dan ook amper 0,23, wat niet mag verbazen gezien zijn vorm. We kregen zijn uitgestrekte lijn en een groot deel van zijn technische fiche dan ook al te zien. Maar vandaag leren we het geheel kennen, en krijgen we vooral meer info over zijn interieur.Standaard head-up display met AR!

Ook zijn dashboard hebben we al vaker gezien. Het wordt gedomineerd door een groot centraal display van 15 duim, samen met een klein digitaal instrumentenscherm. De grote nieuwigheid is dat die laatste standaard wordt bijgestaan door een groot head-up display met augmented reality. En als kers op de taart zijn de aanraaktoetsen onder het centrale scherm nu ook eindelijk verlicht, je kan ze nu dus ook fatsoenlijk gebruiken in het donker.

Overdaad aan comfort op de optielijst

Volkswagen wil de inzittenden van de ID.7 echt in de watten leggen. Om dat te bereiken, zijn er optioneel temperatuur- en vochtigheidssensoren in de zetels die de ventilate en de verwarming automatisch regelen. De zetels kan je ook uitrusten met tot 12 opblaasbare kussens die een massage kunnen geven via drukpunten. Daarnaast heeft de ID.7 ook een speciaal panoramadak op de optielijst, met vloeibare kristallen die je met een druk op de knop kan verduisteren.Pro en Pro S 

Er worden twee versies van de ID.7 aangeboden bij zijn lancering deze herfst. Beide varianten hebben dezelfde motor op de achteras van 210 kW (286 pk). De ID.7 Pro heeft een batterij van 77 kWh, waarmee een theoretische autonomie van 615 km wordt behaald, terwijl zijn laadsnelheid is beperkt tot 170 kW. De ID.7 Pro S heeft een pakket van 85 kWh, waarmee zijn autonomie toeneemt tot 700 km, terwijl het laadvermogen ook iets stijgt tot een maximum van 200 kW. Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste zoekertjes van elektrische VW's nu hier:


Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

De VZ is amper te onderscheiden van de andere Cupra Borns, maar hij geniet wel van 240 kW (325 pk) en 545 Nm, met een aangepast chassis om hem nog sportiever te maken!

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Tijdens de Automotive eMotion Summit van Febiac konden we de Polestar 4 SUV-coupé ontdekken, die voor het eerst in België wordt voorgesteld.

Audi lijft designchef Land Rover in

Audi lijft designchef Land Rover in

Massimo Frascella wordt verantwoordelijk voor de styling van de toekomstige modellen van het merk met de vier ringen.

Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia wil zijn Spring niet laten inhalen door de nieuwe 'betaalbare' elektrische stadswagens. Maar is een uiterlijke make-over genoeg om hem 'in' te houden zonder technische evoluties?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km