Recente tests

redelijke maten

redelijke maten

Na heel wat dikke SUV’s verandert Chevrolet het geweer van schouder met de lancering van een kleine cross-over. Een formule die werkt, getuige de verkoopvolumes. De Trax, het broertje van de Opel Mokka, betekent  de Amerikaanse intrede op deze vruchtbare markt.

30/04/2013 Meer lezen
Palmbomen, rode vesten en diesel

Palmbomen, rode vesten en diesel

Een vleugje Amerika achter het stuur van een auto die aangepast werd voor Europa? Dat probeert Chevrolet aan te bieden met de Malibu, een berline met prinsheerlijke uitrusting.

06/03/2013 Meer lezen
Rock-‘n-roll, baby!

Rock-‘n-roll, baby!

Hou je ervan om met een Stetson op je hoofd, een Ray-Ban op je neus en cowbowbotten aan je  voeten naar oude countrymuziek te luisteren met een V8 op de achtergrond? Dan zal deze auto je zeker interesseren.

26/09/2012 Meer lezen
Nummer drie

Nummer drie

De Cruze-familie breidt uit, letterlijk en figuurlijk. Na de vierdeurs sedan en de vijfdeurs met kofferklep is hier de nieuwste telg: de Station Wagon of break. Tegelijk doet een mooie lijst verbeteringen zijn intrede in het volledige gamma.

03/08/2012 Meer lezen
Elektrisch, op enkele druppels na

Elektrisch, op enkele druppels na

Elektrische auto's zijn momenteel dé revolutie. Iedereen praat erover en ze zijn bijna klaar om onze straten in te palmen. De auto ondergaat een van de grootste veranderingen in zijn geschiedenis. Maar nog niet meteen: de huidige elektrische auto heeft nog enkele grote gebreken zoals de beperkte autonomie en de lage laadtijd. Opel en Chevrolet hebben echter een oplossing voor die problemen.

24/10/2011 Meer lezen
Vintageplezier

Vintageplezier

Verenigde Staten, eind jaren zestig. Er woedt een hevige strijd tussen de Ford Mustang, Dodge Challenger en Chevrolet Camaro, drie muscle cars die in staat zijn om een saaie bankbediende te veranderen in dé playboy van de stranden aan de westkust. Goed nieuws is dat deze mythische auto’s herboren zijn. Na de Mustang en de Challenger verrees ook de Camaro uit zijn as en wordt hij nu ook in Europa ingevoerd.

04/10/2011 Meer lezen
Europa krijgt zijn zin

Europa krijgt zijn zin

Dat Amerikanen en Europeanen er een heel andere autosmaak op nahouden, is al langer geweten. Terwijl de Cruze sedan in de Verenigde Staten strijdt om de positie van best verkochte auto van het land, moet hij net als zijn directe concurrenten in Europa genoegen nemen met wat kruimels. De nieuwe Cruze met vijf deuren heeft ongetwijfeld meer slaagkansen.

22/08/2011 Meer lezen
You've got the looks

You've got the looks

Chevrolet is niet bang om zijn vaste klanten van streek te brengen. Chevrolet gooide de grote, met chroom overladen sedans overboord, nam Daewoo over en verkoopt nu de kleine Zuid-Koreaanse wagens met het bekende strikje op de neus. Gedaan dus met de typische, Amerikaanse lange sleeën, Chevrolet herpositioneert zich met doorgaans kleinere auto's met een typisch uiterlijk. De Aveo is een kleine stadswagen die goed verkoopt. Aan Chevrolet om dat succes voort te zetten met de nieuwe generatie.

16/06/2011 Meer lezen
Big Burger Menu voor zeven

Big Burger Menu voor zeven

Chevrolet en de SUV, dat is een lange liefdesgeschiedenis. De Amerikanen vonden het concept zelfs uit in de jaren dertig, om maar te zeggen dat ze de kunst om een SUV te bouwen zeker beheersen. Chevrolet maakt zich op om voor zijn honderdste verjaardag een hele reeks nieuwigheden te lanceren. Eén ervan is de Captiva, die dankzij een facelift weer kan meestrijden in dit woelige segment.

10/02/2011 Meer lezen
Het model van de ommekeer

Het model van de ommekeer

Door de Zuid-Koreaanse Daewoo’s als Chevrolets te verkopen, is het imago van het Amerikaanse merk niet bepaald verbeterd. Chevrolet deed niet meer dan zijn strikje kleven op de Nubira, Matiz en andere producten van bedenkelijk allooi. De link met de Corvette of de Bel Air was totaal zoek. Maar door de wil om uit te groeien tot een massaconstructeur met een volledig nieuw gamma, veegt Chevrolet alle slechte herinneringen van tafel.

28/01/2010 Meer lezen
Een mini-Chevy!

Een mini-Chevy!

De Chevrolet Matiz heeft er een lange en vruchtbare carrière opzitten. Zijn opvolger ziet er ludiek en hip uit. Hij richt zich vooral op het stadsverkeer maar wil ook dynamisch voor de dag komen.

09/12/2009 Meer lezen
Laat je verleiden

Laat je verleiden

Net als zijn neef bij General Motors, de Opel Insigna, presenteert de Chevrolet Cruze zich onder de vorm van een mooie vierdeurs coupé, maar die geslaagde lijn is lang niet zijn enige kwaliteit.

23/03/2009 Meer lezen
The Custom is back !

The Custom is back !

In Europa ingevoerd, zou de HHR de liefhebbers van exotisme moeten verrukken! Met zijn look die uit de toon valt, hij trekt de blikken aan op straat. Dit neo-retro design werd trouwens ingegeven door de Chevrolet Suburban van 1949. Hij komt op het oude vasteland binnen met een 2.4 l benzine en 170 pk.

05/10/2007 Meer lezen
De reden die het hart niet kent

De reden die het hart niet kent

Indien de Nubira zijn loopbaan begon onder het label « Daewoo », biedt de acroniem Chevrolet hem een meer « glamour » radiatorrooster. In aansluiting verschijnen enkele wijzigingen, zoals een re-lifting maar vooral een dieselmotor van het merk zelf. Het is dus de 2.0 VCDI die men onder de motorkap van deze Nubira terug vindt, maar in een kalmere versie dan de Epica en Captiva die hij eveneens uitrust.

28/09/2007 Meer lezen
Het miskende alternatief

Het miskende alternatief

De Epica is werkelijk miskend, door één gebrekkig element die zijn verkopen niet ziet stijgen in Europa : een diesel motor ! Tot nu toe was deze inderdaad enkel beschikbaar met de 6 cilinder benzinemotor, voorzeker melodieus, maar met een gruwelijk tekort aan kracht in laag en midden regime. Zonder te rekenen op zijn neiging tot de dure drank ! Dit gebrek wordt nu vervuld door het opduiken van de 2.0 VCDI.

27/09/2007 Meer lezen
Amerika op diesel

Amerika op diesel

Enkele maanden geleden getest in de versie 2.4 benzine, liet de Captiva ons maar een gematigde indruk. Al hebben wij de leefbaarheid op prijs gesteld, alsook zijn zeven plaatsen (in optie), was zijn rijplezier maar middelmatig, wat ons niet echt boeide om hem met ons mee te nemen. De fout lag voornamelijk aan zijn astmatische benzinemotor, niet meer opgewassen tegen de huidige situatie. Maar hier komt een diesel versie, met een moderne 2 liter motor... Zou hij hier met hernieuwde moed aanvallen ?

14/04/2007 Meer lezen
Zonder verassingen en universeel

Zonder verassingen en universeel

We zullen de Evanda niet missen. Chevrolet deed er goed aan om zijn berline een nieuwe naam te geven. Hij heet vanaf nu de Epica. Een aanbod waarin de dieselmotor een ster rol krijgt door zijn afwezigheid... . In afwachtingen hebben we de 2.0 en 2.5 liter kunnen testen op de Zwitserse wegen.

17/07/2006 Meer lezen

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Hyundai Ioniq 6, de “Koreaanse Taycan”

Scoop: Hyundai Ioniq 6, de “Koreaanse Taycan”

De elektrische berline-coupé met een batterij van 800 volt wordt concreter.

17/09/2021 Meer lezen
Citroën: nieuwe C3 in afprijzing

Citroën: nieuwe C3 in afprijzing

Citroën stelt een nieuwe C3 voor met een cross-overachtige look en zeer lage prijzen. Maar er zit een addertje onder het gras…

17/09/2021 Meer lezen
Polestar 3 krijgt andere aandrijflijn dan Volvo XC90 ondanks gedeeld chassis

Polestar 3 krijgt andere aandrijflijn dan Volvo XC90 ondanks gedeeld chassis

De Chinese dochter lijkt verrassend veel vrijheid te krijgen van moederhuis Volvo (en Geely).

17/09/2021 Meer lezen
Ford Fiesta: frisse wind

Ford Fiesta: frisse wind

Ford frist zijn populaire Fiesta op door de stijl te moderniseren en de uitrusting te verbreden. De sportieve ST-versie krijgt bovendien een extra duwtje in de rug.

16/09/2021 Meer lezen

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Volkswagen Karmann-Ghia Type 14, Porsche voor de armen?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Volkswagen Karmann-Ghia Type 14, Porsche voor de armen?

De Volkswagen Karmann-Ghia ziet er bijzonder sexy uit met al zijn welvingen en is nog niets van zijn charme verloren. Velen zien de “Type 14” trouwens als een betaalbare Porsche 356. Wat moet je weten voor je er zelf een aanschaft?

10/09/2021 Meer lezen
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Renault Twingo RS, stijgt in waarde

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Renault Twingo RS, stijgt in waarde

Van 2008 tot 2014 was de Renault Twingo RS het toegangskaartje tot de wereld van Renault Sport. Zijn prijs was toegankelijk, maar dat maakte er zeker geen verslapte sportieveling van, integendeel.

03/09/2021 Meer lezen
Er is een goede reden waarom deze Citroën 2PK op 70.000 euro wordt geschat

Er is een goede reden waarom deze Citroën 2PK op 70.000 euro wordt geschat

De liefhebbers hebben het ongetwijfeld gemerkt: de verkoopwaarde van de Citroën 2PK is de voorbije jaren fors gestegen. Vandaag moet je minstens 10.000 euro ophoesten voor een exemplaar in heel mooie staat. Maar als deze specifieke auto je verleidt, zal je vijf tot zeven keer meer moeten meebrengen. Maar waarom?

24/08/2021 Meer lezen
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Porsche Boxster 986, vanaf 7.500 euro

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Porsche Boxster 986, vanaf 7.500 euro

Begin de jaren ’90 stond Porsche aan de rand van de afgrond. Voor een dosis zuurstof stak het merk al zijn middelen in een nieuw instapproduct: de Boxster, een soort mini-911, die sommige puristen in de gordijnen joeg. Maar hij gaf de bankrekening van het merk wel nieuwe energie. Vandaag kan je een Boxster op de kop tikken voor een schijntje. Is dit het moment om ervan te profiteren?

23/08/2021 Meer lezen

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

cng, Automaat

€ 27.799

Benzine, Manueel

€ 21.135
2021

Benzine, Automaat

€ 20.999
2020
7 km

Diesel, Manueel

€ 16.475
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 8.990
2010
139.990 km

Benzine, Manueel

€ 13.990
2019
21.000 km

Diesel, Manueel

€ 26.015
2020
40.991 km

Benzine, Manueel

€ 49.999
1996
67.500 km