Recente tests

redelijke maten

redelijke maten

Na heel wat dikke SUV’s verandert Chevrolet het geweer van schouder met de lancering van een kleine cross-over. Een formule die werkt, getuige de verkoopvolumes. De Trax, het broertje van de Opel Mokka, betekent  de Amerikaanse intrede op deze vruchtbare markt.

Palmbomen, rode vesten en diesel

Palmbomen, rode vesten en diesel

Een vleugje Amerika achter het stuur van een auto die aangepast werd voor Europa? Dat probeert Chevrolet aan te bieden met de Malibu, een berline met prinsheerlijke uitrusting.

Rock-‘n-roll, baby!

Rock-‘n-roll, baby!

Hou je ervan om met een Stetson op je hoofd, een Ray-Ban op je neus en cowbowbotten aan je  voeten naar oude countrymuziek te luisteren met een V8 op de achtergrond? Dan zal deze auto je zeker interesseren.

Nummer drie

Nummer drie

De Cruze-familie breidt uit, letterlijk en figuurlijk. Na de vierdeurs sedan en de vijfdeurs met kofferklep is hier de nieuwste telg: de Station Wagon of break. Tegelijk doet een mooie lijst verbeteringen zijn intrede in het volledige gamma.

Elektrisch, op enkele druppels na

Elektrisch, op enkele druppels na

Elektrische auto's zijn momenteel dé revolutie. Iedereen praat erover en ze zijn bijna klaar om onze straten in te palmen. De auto ondergaat een van de grootste veranderingen in zijn geschiedenis. Maar nog niet meteen: de huidige elektrische auto heeft nog enkele grote gebreken zoals de beperkte autonomie en de lage laadtijd. Opel en Chevrolet hebben echter een oplossing voor die problemen.

Vintageplezier

Vintageplezier

Verenigde Staten, eind jaren zestig. Er woedt een hevige strijd tussen de Ford Mustang, Dodge Challenger en Chevrolet Camaro, drie muscle cars die in staat zijn om een saaie bankbediende te veranderen in dé playboy van de stranden aan de westkust. Goed nieuws is dat deze mythische auto’s herboren zijn. Na de Mustang en de Challenger verrees ook de Camaro uit zijn as en wordt hij nu ook in Europa ingevoerd.

Europa krijgt zijn zin

Europa krijgt zijn zin

Dat Amerikanen en Europeanen er een heel andere autosmaak op nahouden, is al langer geweten. Terwijl de Cruze sedan in de Verenigde Staten strijdt om de positie van best verkochte auto van het land, moet hij net als zijn directe concurrenten in Europa genoegen nemen met wat kruimels. De nieuwe Cruze met vijf deuren heeft ongetwijfeld meer slaagkansen.

You've got the looks

You've got the looks

Chevrolet is niet bang om zijn vaste klanten van streek te brengen. Chevrolet gooide de grote, met chroom overladen sedans overboord, nam Daewoo over en verkoopt nu de kleine Zuid-Koreaanse wagens met het bekende strikje op de neus. Gedaan dus met de typische, Amerikaanse lange sleeën, Chevrolet herpositioneert zich met doorgaans kleinere auto's met een typisch uiterlijk. De Aveo is een kleine stadswagen die goed verkoopt. Aan Chevrolet om dat succes voort te zetten met de nieuwe generatie.

Big Burger Menu voor zeven

Big Burger Menu voor zeven

Chevrolet en de SUV, dat is een lange liefdesgeschiedenis. De Amerikanen vonden het concept zelfs uit in de jaren dertig, om maar te zeggen dat ze de kunst om een SUV te bouwen zeker beheersen. Chevrolet maakt zich op om voor zijn honderdste verjaardag een hele reeks nieuwigheden te lanceren. Eén ervan is de Captiva, die dankzij een facelift weer kan meestrijden in dit woelige segment.

Het model van de ommekeer

Het model van de ommekeer

Door de Zuid-Koreaanse Daewoo’s als Chevrolets te verkopen, is het imago van het Amerikaanse merk niet bepaald verbeterd. Chevrolet deed niet meer dan zijn strikje kleven op de Nubira, Matiz en andere producten van bedenkelijk allooi. De link met de Corvette of de Bel Air was totaal zoek. Maar door de wil om uit te groeien tot een massaconstructeur met een volledig nieuw gamma, veegt Chevrolet alle slechte herinneringen van tafel.

Een mini-Chevy!

Een mini-Chevy!

De Chevrolet Matiz heeft er een lange en vruchtbare carrière opzitten. Zijn opvolger ziet er ludiek en hip uit. Hij richt zich vooral op het stadsverkeer maar wil ook dynamisch voor de dag komen.

Laat je verleiden

Laat je verleiden

Net als zijn neef bij General Motors, de Opel Insigna, presenteert de Chevrolet Cruze zich onder de vorm van een mooie vierdeurs coupé, maar die geslaagde lijn is lang niet zijn enige kwaliteit.

The Custom is back !

The Custom is back !

In Europa ingevoerd, zou de HHR de liefhebbers van exotisme moeten verrukken! Met zijn look die uit de toon valt, hij trekt de blikken aan op straat. Dit neo-retro design werd trouwens ingegeven door de Chevrolet Suburban van 1949. Hij komt op het oude vasteland binnen met een 2.4 l benzine en 170 pk.

De reden die het hart niet kent

De reden die het hart niet kent

Indien de Nubira zijn loopbaan begon onder het label « Daewoo », biedt de acroniem Chevrolet hem een meer « glamour » radiatorrooster. In aansluiting verschijnen enkele wijzigingen, zoals een re-lifting maar vooral een dieselmotor van het merk zelf. Het is dus de 2.0 VCDI die men onder de motorkap van deze Nubira terug vindt, maar in een kalmere versie dan de Epica en Captiva die hij eveneens uitrust.

Het miskende alternatief

Het miskende alternatief

De Epica is werkelijk miskend, door één gebrekkig element die zijn verkopen niet ziet stijgen in Europa : een diesel motor ! Tot nu toe was deze inderdaad enkel beschikbaar met de 6 cilinder benzinemotor, voorzeker melodieus, maar met een gruwelijk tekort aan kracht in laag en midden regime. Zonder te rekenen op zijn neiging tot de dure drank ! Dit gebrek wordt nu vervuld door het opduiken van de 2.0 VCDI.

Amerika op diesel

Amerika op diesel

Enkele maanden geleden getest in de versie 2.4 benzine, liet de Captiva ons maar een gematigde indruk. Al hebben wij de leefbaarheid op prijs gesteld, alsook zijn zeven plaatsen (in optie), was zijn rijplezier maar middelmatig, wat ons niet echt boeide om hem met ons mee te nemen. De fout lag voornamelijk aan zijn astmatische benzinemotor, niet meer opgewassen tegen de huidige situatie. Maar hier komt een diesel versie, met een moderne 2 liter motor... Zou hij hier met hernieuwde moed aanvallen ?

Zonder verassingen en universeel

Zonder verassingen en universeel

We zullen de Evanda niet missen. Chevrolet deed er goed aan om zijn berline een nieuwe naam te geven. Hij heet vanaf nu de Epica. Een aanbod waarin de dieselmotor een ster rol krijgt door zijn afwezigheid... . In afwachtingen hebben we de 2.0 en 2.5 liter kunnen testen op de Zwitserse wegen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km