3 auto's

Filter Filter resetten

DR Motors

2008  23884 km  Benzine  Manueel 

€ 19.995

|carpass

IF Cars

2008  106211 km  Benzine  Manueel 

€ 14.950

|carpass

Barto Hoogstraten

2009  79915 km  Benzine  Manueel 

€ 17.650

|carpass

Over Opel

Opel GT tweedehands

Opel GT tweedehands: rijd in een auto met zekerheid

Zoek je een andere auto die aan je wensen voldoet? Met een Opel GT tweedehands kies je voor een wagen waar je maximaal plezier aan beleeft. Waar je bij een nieuwe Opel normaliter twee tot drie maanden moet wachten qua levering, heb je een Opel GT tweedehands wagen meestal snel tot je beschikking. Opel is een populair automerk, ook op de tweedehandsmarkt. We vertellen jou graag meer over het bedrijf en de geschiedenis van de Opel GT.

Wanneer is Opel GT ontstaan en hoe is de ontwikkeling?

Opel is een Duitse autofabrikant die ooit begonnen is als producent van naaimachines. Dit gebeurde in 1862, maar in 1886 stapte Opel over op de productie van fietsen. Opel is zelfs een tijdje de grootste fietsenfabrikant ter wereld geweest. In 1902 verscheen de eerste wagen op de markt: de 10/12 PS. Hij was ontwikkeld in samenwerking met het Franse Darracq. Na de Tweede Wereldoorlog zette Opel vooral in op herkenbare voertuigen met opvallende kleuren. Sinds 1929 maakte Opel deel uit van het General Motors-concern en vanaf 2017 is Opel in handen van het Franse PSA Groupe. Opel GT is het nog steeds een aantrekkelijk optie wanneer je op zoek bent naar een goede tweedehands wagen.

Vanwaar de naam Opel GT?

Bij de aankoop van een nieuwe wagen ben je vaak niet bezig met waar de naam vandaan komt. Toch heeft de naam Opel GT wel degelijk iets te betekenen. Het automerk is namelijk een verwijzing naar de oprichter Adam Opel. De focus van Opel ligt overigens vrijwel volledig op de Europese markt. Om die reden is het beslist de moeite waard om op zoek te gaan naar een Opel GT tweedehands wagen die aan al je wensen voldoet.

Betekenis van het Opel GT logo

Het logo van Opel GT bestaat uit een zwarte cirkel met een horizontale bliksemschicht. De bliksemschicht is sinds 1963 het logo van Opel. Hij staat voor energie en snelheid en verwijst tevens naar de voormalige racefietsen, terwijl het wiel de relatie met de auto symboliseert. De bliksemschicht is tevens een verwijzing naar de succesvolle vrachtwagen serie Blitz.

Wat zijn populaire Opel GT tweedehands wagens?

Een Opel GT occasie is er in allerlei uitvoeringen. Dit maakt je keuze voor een Opel GT tweedehands wagen niet per se eenvoudig. Een Opel Corsa is ongekend populair en wordt ook wel een allemansvriend en baanbrekende stadsauto genoemd. Een nieuwer model is de Opel Adam, een compacte driedeurs hatchback. Andere populaire modellen zijn de Opel Astra en de Opel Vivaro.

Maak een testrit met jouw favoriete Opel GT tweedehandswagen

Belangrijke zaken waar je op moet letten voor de start van jouw proefrit met de Opel GT tweedehands wagen:

  • Is de motor koud? Indien de motor al opgewarmd is, is het makkelijker om gebreken te verbergen.
  • Branden alle lichtjes op het dashboard tijdens het aanzetten van het contact?
  • Werken alle lichten, ruitenwissers, richtingaanwijzers,...?

Nu je een eerste check-up gedaan hebt, is het tijd om jouw, misschien wel toekomstige Opel GT tweedehands wagen te starten. Let tijdens het rijden op volgende zaken:

  • Kan je vlot schakelen tijdens het rijden zonder dat er krakende geluiden te horen zijn?
  • Werken de remmen naar behoren? Maken de remmen geen piepende geluiden?
  • Wijkt de Opel GT tweedehands wagen niet af van zijn koers? Dit kan je eenvoudig testen op een lange baan. Houd je stuur lichtjes in je handen en kijk of de wagen naar links of rechts afwijkt.

Wat maakt de keuze voor een tweedehands Opel GT de moeite waard?

Wil je dolgraag een Opel GT tweedehands wagen aanschaffen, maar ben je nog niet overtuigd van de voordelen die dit merk met zich meebrengt? Vroom benoemt graag enkele voordelen van een Opel tweedehands wagen:

  • Met een Opel GT tweedehands kies je altijd voor een herkenbare wagen.
  • Opel GT occasions zijn in ruime mate voorhanden: er is dus keuze genoeg!
  • Milieuvriendelijk rijden is mogelijk met een hybride of elektrische Opel tweedehands wagen.

Opel GT tweedehands kopen? Bekijk het aanbod op Vroom

Een Opel GT tweedehands aanschaffen is mogelijk door je te verdiepen in ons actuele aanbod tweedehands wagens. Vroom heeft ruim 25.000 auto's in de aanbieding in allerlei prijsklassen. Op die manier is het ook voor jou mogelijk om een kwalitatieve Opel GT tweedehands te kopen. Weten wat je aanschaft? Maak een proefrit in een comfortabele Opel GT tweedehands en neem bij vragen gerust contact met ons op.