Jean-Francois Christiaens

4 NOV 2019

3 supercars met V8 voor 40.000 euro

Je droomt van een supercar maar je bankier ziet dat niet zitten? voor de prijs van een correct uitgeruste nieuwe berline kan je nochtans de auto van je dromen op de kop tikken, als je durft de tweedehandsmarkt op te gaan.

Omdat we de zaken graag correct aanpakken stellen we meteen 3 totaal verschillende modellen voor, zodat er zeker een tussen zit die je weet te prikkelen.

Audi R8

20191104103834audir8.jpg

Het Duitse scalpel: een precisie-instrument dat tegelijk een buitengewoon rijplezier weet te bieden. Je moet niet naar een V10 op zoek, want de R8 is al bijzonder aangenaam met een V8, zelfs al lijken zijn prestaties vandaag misschien wat bescheiden. Maar is dat echt een probleem? Zijn V8 krijst bij meer dan 8.000 o/m en de manuele versnellingsbak roert door een open aluminium rooster zoals in bepaalde Italiaanse auto’s met een steigerend paardje op de neus. De gerobotiseerde versnellingsbak laat je daarentegen beter links liggen…

Corvette C6

20191104103835corvette.jpg

Een temperamentvolle Amerikaan zoals we ze zo graag hebben. In tegenstelling tot de R8 hierboven moet je hier niet veel technische verfijning komen zoeken: zijn motor gebruikt nog steeds stoterstangen en zijn ingewanden stammen uit het Bronzen Tijdperk. Maar wat doet het er ook toe: hij biedt een ander soort plezier, met zijn machtige lijnen en zijn rauwe uitlaatroffel. Als je dan toch voor een Corvette gaat, kies dan meteen de cabriolet.

Mercedes CL 63 AMG

20191104103835mercedes.jpg

We keren de sfeer van de radicale sportievelingen de rug toe en gaan naar de egoïstische wereld van de GT. De Mercedes CL63 AMG is de perfecte machine om lange afstanden in alle comfort te verteren met het gezin. Onder de motorkap roffelt nochtans een van de heerlijkste motoren van de voorbije 20 jaar: de AMG-V8. In deze atmosferische configuratie geeft hij pas het beste van zichzelf boven de 4.000 o/m, met een gegrom dat je haren ten berge doet rijzen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie